WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Dialisis harus sedar wabak cecair dialisis dicemari

2018-03-22 10:49

Dialisis harus sedar wabak cecair dialisis dicemariPenyakit buah pinggang yang kronik pesakit dialisis harus sedar wabak cecair dialisis dicemari

Dunia Boston telah melaporkan wabak "Tainted Dialysis Fluid" dijumpai antara tumpukan yang dijual oleh perubatan NxStage Inc. Bulan lepas, 15 Mei 2014, kata syarikat itu bahawa kira-kira 140,000-150,000 unit cecair yang dibuat di antara bulan April 2013 dan 2014 Februari terlibat tetapi enggan menganggarkan berapa ramai pesakit mungkin telah terjejas.

Jika anda tidak terkejut, anda mempunyai hak untuk berada di dan anda berada dalam syarikat yang baik. "[Pesakit] adalah gila bahawa Jadilah tiada pemeriksaan di tempat kerana ia adalah sesuatu yang orang bergantung." Sesetengah pesakit melaporkan bahawa disebabkan oleh kepekatan, aras aluminium adalah dua (2), tiga (3), atau bahkan empat (4) kali biasa tahap mereka yang menyebabkan mereka berasa sakit dan berkemungkinan mendapat penyakit anemia.

Aluminium boleh ditemui dalam banyak produk-produk seperti memasak, soda penaik, anti-perspirants, antasid, dan juga dialisis cecair dalam jumlah yang sangat kecil yang tidak merbahaya. Lagi dengan pendedahan tinggi dari masa ke masa, aluminium boleh membina di dalam badan dan membawa kepada kehilangan ingatan, penyakit tulang, kelemahan, dementia, dan menyebabkan anda rasa rasa seperti logam. Hal ini terutama berlaku dalam pesakit-pesakit dialisis yang biasanya tidak dapat rasa logam daripada badan-badan mereka.

pula mengumumkan maklumat ini kepada kebimbangan atau menyentakkan anda, dan kita pasti tidak dapat melakukan demikian ringan. Walau bagaimanapun, kita mempunyai kewajipan untuk memastikan penyakit buah pinggang kronik dan kencing manis masyarakat dimaklumkan supaya mereka boleh menjalani kehidupan yang berpanjangan dan berjaya. Oleh itu, kita melihat ini sebagai satu "Must Publish" untuk berkongsi dengan penyakit buah pinggang kronik dan pesakit kencing manis di rumah dialisis supaya mereka boleh melindungi diri mereka sendiri.

Pertama, memastikan bahawa anda sedang menggunakan cecair dialisis tidak dibuat antara bulan April 2013 dan 2014 Februari. Melakukannya dengan menyemak label atau menghubungi wakil NxStage. Selain itu, keracunan aluminium adalah masalah dekad yang lalu apabila pesakit-pesakit dialisis biasanya mengambil ubat-ubatan yang mengandungi aluminium, tetapi ianya amat jarang berlaku semalam. Oleh itu, jika anda keputusan makmal menunjukkan bahawa aluminium anda adalah di luar julat, yang seharusnya dijadikan bendera merah dan anda hendaklah dengan serta-merta membawa kebimbangan anda kepada perhatian pasukan penjagaan kesihatan anda.

NxStage adalah tidak pasti bagaimana wabak berlaku, tetapi syarikat itu berkata ia adalah bekerja dengan pihak berkuasa untuk sampai ke bahagian bawah masalah. Dengan mesin, satu sistem, adalah mesin dialisis rumah hanya mudah-alih kini di pasaran. Oleh itu walaupun anda masih boleh membuat keputusan untuk menggunakan Mesin, sedar keputusan makmal anda serta bagaimana anda secara peribadi merasa setiap hari untuk memastikan rawatan yang selamat, dan jika ada masalah, anda boleh menangkap awal.

Sebelum ini:1 dalam 5 Dialisis pesakit meninggal dunia setiap tahun.

Artikel seterusnya:Penyakit/dialisis buah pinggang pesakit berjaya mendapatkan buah pinggang

Tag: Cecair dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat