WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

1 dalam 5 Dialisis pesakit meninggal dunia setiap tahun.

2018-03-22 10:46

1 dalam 5 Dialisis pesakit meninggal dunia setiap tahun.Dislodgement jarum yang menjadikan maut menyumbang kepada statistik

Seperti yang anda tahu, Terdapat kira-kira 600,000 penyakit buah pinggang yang kronik pesakit yang menjalankan dialisis di Amerika Syarikat, menurut Cleveland Clinic. Apa yang mungkin anda kurang biasa dengan itu "about 1 dalam 5 Dialisis pesakit mati setiap tahun di negara ini, dan banyak dari kematian ini boleh dicegah, " dicadangkan peguam kecederaan peribadi, Mike Ferrara (The Ferrara undang-undang firma).

Satu (1) jenis kematian boleh dicegah adalah dislodgement jarum Dialisis pesakit sepanjang rawatan mereka. Anda mungkin berfikir untuk diri sendiri, "That tidak akan berlaku. Memastikan jarum berada selamat diletakkan dalam pesakit Fistula adalah bahagian paling hemodialisis! "walaupun idea umum yang boleh difahami, ia adalah tidak tepat.

Pada tahun 2007, satu tinjauan Keselamatan ginjal Persatuan pakar-pakar perubatan mendapati bahawa ia bukanlah sesuatu yang luar biasa untuk pesakit dialisis jarum untuk mengusir semasa rawatan. Lima peratus (5%) daripada pesakit-pesakit yang bertindak balas terhadap kajian Keselamatan ini melaporkan bahawa mereka telah mengalami jarum mereka dipaksa keluar semasa tiga bulan terlebih dahulu.

Barbara Scott Poughkeepsie New York adalah pesakit sebenar jarum yang menjadi dipaksa keluar semasa beliau adalah mengambil nap yang semasa rawatan dialisis. Selimut dia dilindungi lengan dialisis beliau, dan lebih daripada satu perempat (1/4) daripada darah dikumpulkan di bawah dia dan tertumpah ke lantai sebaliknya mengalir semula ke dalam badannya. "She hampir tidak dapat memanggil bantuan sebelum kehilangan kesedaran " dilaporkan Propublica.org.

Cik Scott pernah benar-benar pulih. Selepas itu bergegas ke hospital dalam kejutan beliau tinggal selama lebih daripada 3 minggu. Apabila dia akhirnya pergi ke rumah, beliau telah uzur, membesar gaunt, dan malangnya meninggal dunia akibat kegagalan jantung sebaik sahaja. Dia bukanlah semata-mata. Semasa Dialyzing di klinik Cleveland, Kathryn Stevens baris menjadi terputus. Juruteknik penjagaan pesakit beliau tidak pula mengakui ini sehingga beliau jatuh dari kerusi beliau, tidak sedarkan diri akibat kehilangan darah. Stevens mengalami kerosakan otak dan tidak berupaya untuk bercakap atau makan sehingga lulus dari jangkitan hanya lima bulan kemudian.

Ramai pesakit tidak menyedari risiko tinggi dan keseriusan jarum dislodgement semasa rawatan dialisis. Apa yang boleh anda lakukan? Pertama, pastikan bahawa anda needles, sekurang-kurangnya seolah-olah selamat apabila sedang diletakkan di atas mesin dialisis anda. Jika tidak, minta anda juruteknik penjagaan pesakit untuk semak keselamatan mereka. Selain itu, pastikan bahawa jarum suntikan dan tiub jelas disambungkan ke lengan. Menyekat paparan anda juruteknik penjagaan pesakit atau jururawat dengan menimbus dengan selimut anda, baju atau mana-mana item lain.

Sebelum ini:Kenaikan berat badan pesakit penyakit buah pinggang antara rawatan dialisis

Artikel seterusnya:Dialisis harus sedar wabak cecair dialisis dicemari

Tag: Dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat