WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Kenaikan berat badan pesakit penyakit buah pinggang antara rawatan dialisis

2018-03-21 15:36

Kenaikan berat badan pesakit penyakit buah pinggang antara rawatan dialisisSebuah hospital buah pinggang di china penonton melalui e-mel bertanya, Adakah "How banyak berat badan sekiranya anda mendapat berat purata antara rawatan semasa minggu dan pada hujung minggu dan bagaimana ia memberi kesan rawatan anda? "

Ini adalah soalan yang sangat bagus kerana walaupun kebanyakan dengan penyakit buah pinggang kronik tahu bahawa mereka tidak perlu memakai terlalu banyak berat badan antara mereka rawatan dialisis, ramai pesakit penyakit buah pinggang kronik tidak tahu berapa banyak berat badan adalah terlalu banyak. Orang-orang yang tahu jumlah maksimum berat (dalam paun) yang mereka tidak disyorkan melebihi antara rawatan, sering tidak tahu apa yang benar-benar kelihatan seperti di real terma, betul-betul?

Sekatan individu untuk kenaikan berat badan antara rawatan dialisis pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik ditentukan dengan Nephrologists mereka dan berbeza mengikut saiz tubuh serta bagaimana sering pesakit mempunyai rawatan dialisis mereka (harian atau 3 kali seminggu), dan jika beliau masih ini dapat membuang air kecil.

Walau bagaimanapun, purata pesakit hemodialisis perlu pastikan mereka berat cecair pada atau di bawah 1 kilogram (2.2 paun) setiap hari mengikut, Davita, sebuah pertubuhan dialisis yang besar. Ini bermakna penyakit buah pinggang kronik tipikal yang pesakit dibenarkan 2 kilogram (4.4 paun) berat cecair mendapat manfaat apabila terdapat 2 hari rawatan hingga 3 kilogram (6.6 paun) berat cecair yang mendapat manfaat apabila terdapat 3 hari antara rawatan, secara purata. Seperti yang anda sudah tahu, anda perlu menyemak dengan pasukan penjagaan kesihatan anda untuk pastikan angka-angka umum ini adalah terbaik untuk keperluan spesifik anda.

Masih, mari kita mengambil perbincangan ini langkah selanjutnya. Berikut adalah garis panduan yang boleh digunakan oleh anda untuk menentukan berapa banyak cecair yang menyumbang kepada pertambahan berat badan:

2 cawan cecair = 16 auns = 480 ml = 1 paun atau kira-kira 1/2 kilogram berat cecair

4 cawan cecair = 32 auns = 960 ml = 2 paun atau kira-kira 1 kilogram berat cecair

Walaupun, parameter bagi berat kering tidak ditakrifkan di juga, badan anda akan memberikan anda sedikit tanda-tanda apabila jumlah semakin menjadi terlalu banyak. Sebagai contoh, rawatan mungkin jauh lebih sukar dan tekanan darah anda mungkin akan menjadi tidak stabil. Lain-lain tanda yang anda mungkin perlu untuk menghadkan pertambahan berat badan termasuk soalan yang keluar dari nafas dan kekejangan pada setiap rawatan.

Beberapa tips yang pesakit mengatakan bantuan mereka menghadkan berat termasuk makan anggur beku, menikmati satu pop dan bukannya hanya ais-kerepek, menghadkan sup pada musim sejuk, dan mengelakkan semua natrium terutamanya pada hari-hari panas. Juga untuk lebih menyesuaikan rawatan anda, ambil perhatian ketika anda mempunyai masa yang mudah pada dialisis, dan cuba kekalkan berat badan dan pengambilan cecair pada tahap itu untuk masa yang akan datang selepas bercakap kepada pasukan penjagaan kesihatan anda untuk pastikan ia adalah yang terbaik untuk anda, anda jangka panjang.

Sebelum ini:Ketegangan antara keinginan pesakit-pesakit dialisis dan Nephrologists' matlamat kesan kesihatan secara keseluruhan hasil

Artikel seterusnya:1 dalam 5 Dialisis pesakit meninggal dunia setiap tahun.

Tag: Dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat