WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Ketegangan antara keinginan pesakit-pesakit dialisis dan Nephrologists' matlamat kesan kesihatan secara keseluruhan hasil

2018-03-21 15:33

Ketegangan antara keinginan pesakit-pesakit dialisis dan Nephrologists' matlamat kesan kesihatan secara keseluruhan hasilKebanyakan Dialisis pesakit cabaran harian terbesar mereka dua adalah (1) mematuhi diet Renal (buah pinggang) mereka disyorkan dan (2) mengekalkan sekatan cecair yang mencukupi supaya mereka Adakah tidak minum dan menderita cecair memuat (terlalu banyak cecair dalam badan). Penyelesaian yang mudah untuk kedua-dua isu ini adalah mudah, meningkatkan jumlah masa untuk pesakit-pesakit yang menjalankan rawatan dialisis. Inilah masalah, Walau bagaimanapun, kebanyakan pesakit dialisis yang beramal (amat) terhadap meningkat masa dialisis mereka benar-benar walaupun satu minit.

Merupakan punca utama kematian penyakit buah pinggang yang kronik pesakit-pesakit dialisis bukanlah penyakit berbahaya itu sendiri yang mereka mesti berjuang, ia paling sering adalah kegagalan jantung. Menurut Dr Jeffrey Berns (editor Medscape Nefrologi) dengan meningkatkan masa rawatan dialisis pesakit dan mengurangkan kadar ultrafiltration (penapisan dan pembersihan darah) dalam hemodialisis kepada antara 10 dan 13 mL/kg/jam boleh meningkatkan kelangsungan hidup pesakit-pesakit dialisis, "as lebih cepat kadar ultrafiltration telah dikaitkan dengan kurang hasil Kesihatan, termasuk kematian, antara pesakit-pesakit yang menerima dialisis. " Walau bagaimanapun, ramai pesakit berasa seolah-olah mereka menghabiskan sebahagian besar kehidupan mereka jauh dari keluarga, kawan-kawan, dan tidak dapat menjalankan aktiviti-aktiviti yang mereka nikmati kerana mereka "stuck Mesin. " apabila soalan untuk melanjutkan rawatan dialisis times telah disampaikan pada buah pinggang Hospital di china Facebook Fan page, beberapa jawapan yang disertakan.

Cathy Cressman Sebastian: "No tidak benar-benar. Tidak menjumpai sekatan-sekatan yang buruk, - mungkin saya hanya begitu biasa kepada mereka Jangan ganggu aku lagi. "sentimen Scott dan Cathy yang tidak luar biasa. Malah, satu kajian yang dijalankan oleh Jennifer Flythe dan disiarkan dalam masyarakat Amerika Nefrologi mendedahkan bahawa 600 pesakit dialisis yang ditemuduga hanya 44% akan bersedia untuk melanjutkan rawatan mereka dengan 15 minit jika mereka dapat "avoid sekatan cecair sepenuhnya. "Bagaimana kira-kira 30 minit sambungan untuk tiada had cecair? Well, nombor jatuh mendadak tidak seberapa 21% daripada orang-orang yang ditemuduga, dan 10% jika mereka terpaksa menghabiskan masa 45 minit tambahan pada enjin mereka. Apakah yang lebih banyak, hanya 12% yang sanggup menambahkan rawatan dialisis yang keempat minggu mereka.

Satu lagi aspek yang menarik daripada kajian ini adalah bahawa walaupun majoriti pesakit yang terganggu oleh terlampau banyak cecair atau edema (bengkak) tidak sanggup memanjangkan kali rawatan mereka dengan lebih dari 15 minit. Walaupun pesakit yang paling terjejas oleh sekatan cecair akan lebih bersedia untuk melanjutkan rawatan mereka masa sedikit, majoriti besar akan bersedia untuk melanjutkan oleh tidak lebih dari 15 minit. Selain itu, hasil kajian mencadangkan bahawa "having dyspnea (sesak nafas) di rest, atau kekejangan semasa dialisis, tidak incentivize penyakit buah pinggang yang kronik pesakit dialisis untuk melanjutkan kali rawatan mereka.

Penemuan ini seolah-olah meletakkan pesakit dialisis bercanggah dengan Nephrologists mereka, kebanyakannya ingin melihat masa dialisis meningkat untuk mengurangkan morbiditi besar "the (merujuk kepada keadaan penyakit seseorang individu) dan kematian, dan tinggi kadar kemasukan ke hospital dan komplikasi, pesakit-pesakit dialisis, "menurut Dr. Berns. apa fikiran awak? Anda sanggup menghabiskan lebih banyak masa dialisis untuk mengurangkan cecair sekatan dan/atau diet anda?

Jika anda ingin untuk mengambil kesempatan daripada sebahagian atau kesemua manfaat kesihatan yang berkaitan dengan memanjangkan waktu dialisis yang digariskan di atas, mengisi di bawah borang untuk maklumat lanjut mengenai rumah Nocturnal dialisis. Ini adalah rawatan hemodialisis yang baru, yang baru diluluskan oleh pihak pentadbiran makanan dan dadah yang membolehkan orang untuk menjalankan rawatan hemodialisis waktu malam dari katil mereka semasa tidur. Juga, lawati buah pinggang hospital di china untuk memecahkan berita & maklumat terkini tentang bagaimana pesakit penyakit buah pinggang kronik, dialisis dan pesakit kencing manis lebih baik boleh menguruskan kehidupan mereka.

Sebelum ini:Hemodialisis berbanding kadar Survival Peritoneal dialisis

Artikel seterusnya:Kenaikan berat badan pesakit penyakit buah pinggang antara rawatan dialisis

Tag: Dialisis Nephrologists

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat