WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Hemodialisis berbanding kadar Survival Peritoneal dialisis

2018-03-21 15:30

Hemodialisis berbanding kadar Survival Peritoneal dialisisKemaskini: Hemodialisis berbanding dialisis Peritoneal kadar Survival pesakit penyakit ginjal kronik

"In tahun pertama, kumulatif risiko kematian adalah lebih daripada dua kali tinggi dengan hemodialisis, " berbanding pilihan rawatan dialisis Peritoneal, dicadangkan kajian antarabangsa buah pinggang tahun 2015 yang diterbitkan dalam masyarakat Amerika Nefrologi buah pinggang berita Jurnal. Secara lebih khusus, penyelidik mendapati kelebihan survival "significant dengan dialisis Peritoneal berbanding years pertama 2 hingga 3" jika dibandingkan dengan survival hemodialisis.

Beberapa faedah bagi Peritoneal dialisis termasuk yang ia adalah antara pilihan rawatan dialisis yang paling mudah untuk melakukan perjalanan dengan, dan membolehkan pesakit-pesakit mempunyai lebih kawalan terhadap rawatan sendiri. Dialisis peritoneal menyediakan diet yang lebih biasa dengan sedikit "ups dan downs" antara rawatan, dan adalah pilihan dialisis jarum percuma untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik. Di sisi lain, hemodialisis di Pusat tradisional yang merupakan pilihan utama rawatan bagi sebahagian besar penyakit buah pinggang yang kronik pesakit dialisis, menawarkan kebebasan sama sebagai Peritoneal dialisis.

Masih, bagi mereka yang Dialyze di lebih daripada 6,100 bersendirian dialisis klinik-klinik seluruh negara, ianya akan ditawarkan manfaat seperti rawatan mereka dilaksanakan di pusat dialisis oleh profesional yang terlatih dan hanya perlu melakukan dialisis tiga atau empat hari yang minggu Bahasa Melayu. Mereka juga akan mampu untuk menghabiskan masa mereka di dialisis tidur, membaca, menulis, menonton televisyen, mendengar muzik atau melakukan aktiviti yang menghiburkan.

Selama ini telah banyak kajian mengenai kelangsungan hidup dalam hemodialisis berbanding pesakit dialisis Peritoneal dan mereka telah memberikan keputusan yang bercanggah. Laporan tersebut terbaru penyakit buah pinggang yang kronik pesakit memulakan rawatan dialisis mereka menggunakan Peritoneal dialisis, Walau bagaimanapun, menyokong penemuan kajian terbaru lain yang nampaknya konsisten. Oleh itu, kelangsungan hidup yang lebih baik dalam penyakit buah pinggang yang kronik pesakit mulai Peritoneal dialisis boleh menggambarkan kesan-kesan sampingan yang berbahaya kateter Pusat (RCMO) dalam (dada) yang sering diperlukan dalam pesakit penyakit buah pinggang kronik yang mula Hemodialylsis.

Selain itu, ia adalah penting untuk penyakit buah pinggang yang kronik pesakit sedar bahawa dari semasa ke semasa, risiko kematian dengan dialisis Peritoneal sama atau bahkan menjadi lebih besar daripada di Pusat hemodialisis. Oleh itu, kewujudan Peritoneal dialisis yang terbaik pada permulaan dialisis, tetapi pesakit penyakit buah pinggang kronik boleh mempertimbangkan peralihan kepada hemodialisis bagi hasil Kesihatan jangka panjang yang lebih baik.

Tidak dinafikan, untuk membantu memastikan kesihatan terbaik peribadi mereka sambil melakukan dialisis, penyakit buah pinggang yang kronik pesakit harus terus berjaga-jaga untuk jangkitan. Oleh itu, sentiasa basuh tangan anda, mengingatkan semua pakar perubatan yang datang ke dalam kenalan dengan anda akses dialisis untuk mencuci tangan mereka, membawa sebarang kemerahan atau oozing untuk perhatian pasukan penjagaan kesihatan anda dengan segera, dan sudah tentu mengekalkan anda dijadualkan janji temu dengan Nephrologists anda.

Sebelum ini:Jawapan kepada soalan-soalan yang biasa ditanya tentang buah pinggang tiruan

Artikel seterusnya:Ketegangan antara keinginan pesakit-pesakit dialisis dan Nephrologists' matlamat kesan kesihatan secara keseluruhan hasil

Tag: Hemodialisis Peritoneal dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat