WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Keintiman tidak harus akhir semasa dialisis bermula

2018-03-19 11:44

Keintiman tidak harus akhir semasa dialisis bermulaRamai pasangan dengan pasangan yang mengalami dialisis tertanya-tanya jika keintiman itu hilang selama-lamanya. Ini adalah satu soalan yang penting untuk mengingati kerana tidak kira apa bentuk dialisis yang anda mengambil, badan anda telah membuat perubahan. Anda mungkin berasa menarik, dan jika anda dan anda penting lain tidak alamat gorila 800 paun dalam "bedroom itu", kedua-dua pihak boleh mula melompat kepada kesimpulan tentang apa yang lain berfikir. Anda harus berkomunikasi secara terbuka dan jujur untuk mendapatkan tahap kepercayaan yang tinggi diperlukan untuk menghidupkan kembali kisah keintiman anda.

Jika anda bimbang tentang penggunaan fizikal akibat peningkatan keintiman hosptial buah pinggang di china mencadangkan bahawa anda terlebih dahulu berbincang isu ini dengan Nephrologist atau pekerja sosial anda. Keintiman, Walau bagaimanapun, tidak bermakna hubungan seks kerana sentuhan ringkas pada masa-masa boleh bermaksud begitu banyak. Sentuhan fizikal adalah satu ikrar yang bercakap jilid apabila kata-kata adalah sukar untuk mencari.

Terdapat beberapa masalah fizikal untuk keintiman yang Malangnya hanya datang dengan Wilayah untuk pesakit-pesakit dialisis. Sebagai contoh, lelaki mengalami kegagalan ginjal sering mempunyai masalah kekurangan nafsu seks, mati pucuk atau paras testosteron.

Bercakap dengan rakan anda tentang bagaimana dialisis yang membuat anda berasa mengenai badan anda dan bagaimana anda berfikir ia mempengaruhi beliau. Jangan menganggap bahawa jika pasangan anda tidak mendekati anda, ia adalah kerana dia tidak lagi mendapati anda menarik. Mereka mungkin tidak tahu jika doktor anda telah memberitahu anda bahawa bersetubuh adalah baik-baik saja. Mereka mungkin takut mencederakan anda atau merosakkan anda akses atau kateter. Bercakap perkara-perkara yang boleh membantu anda dan pasangan anda mengetahui cara-cara baru untuk menjadi intim antara satu sama lain.

Sebelum anda atau sesiapa sahaja yang menyentuh kateter atau keluar-tapak anda, ia adalah penting untuk mencuci tangan. Keintiman tidak perlu berhenti apabila mula dialisis. Ia adalah penting untuk ingat bahawa hubungan lebih daripada sekadar hubungan seks, dan keintiman boleh mengambil pelbagai bentuk. Memegang tangan, mengambil tenang berjalan, mengingat dan berkongsi detik-detik istimewa boleh membantu anda dan rakan anda tumpuan Apakah benar-benar penting dalam hubungan anda dan kehidupan anda.

Sebelum ini:6 Tips Better Time Meals & Prevent Common Dialysis Complications

Artikel seterusnya:Mempercepatkan pembangunan buah pinggang tiruan untuk pesakit-pesakit dialisis

Tag: Dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat