WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Buah pinggang gagal dan berhenti Dialisis pesakit penyakit ginjal kronik

2018-03-18 11:07

Buah pinggang gagal dan berhenti Dialisis pesakit penyakit ginjal kronikKemaskini: Penemuan baru boleh meremajakan diri pesakit penyakit ginjal kronik gagal buah pinggang dan Dialysis berhenti

Buah pinggang rejuvenasi dijangka boleh didapati dalam tempoh sepuluh tahun yang berikutnya, menurut penyelidik di Universiti Harvard. Satu kajian yang dikeluarkan secara bersama oleh penyelidik di Tel Aviv (Sheba Medical Center) dan di Universiti Stanford menunjukkan, buat pertama kalinya, bagaimana buah pinggang boleh meremajakan diri anda sendiri. Pendapat perubatan yang popular mencadangkan bahawa buah pinggang tidak dapat dikemaskini. Sekarang Walau bagaimanapun, menggunakan genetik kali tikus, penyelidik telah dapat mengesan pertumbuhan sel-sel di buah pinggang, yang dipulihkan itu sendiri dalam pelbagai tiub dan saluran-saluran yang betul.

Ini adalah berita yang besar dan kajian adalah revolusi dalam beberapa cara, terutamanya fakta bahawa ia boleh bermakna akhir yang memerlukan dialisis dan pemindahan buah pinggang pada masa akan datang! Adakah anda teruja? Menurut Dr. Benjamin Dekel (Universiti Tel Aviv Sackler School of Medicine), dengan menggunakan tetikus genetik maju (Rainbow tikus) yang memberi off kalimantang isyarat dalam sel-sel, pasukan telah berjaya menunjukkan sesuatu dgn tepat isyarat WNT (yang khusus molekul bertanggungjawab pertumbuhan sel-sel buah pinggang). Ini tidak pernah telah dilakukan sebelum.

Sebaik sahaja diaktifkan di buah pinggang, isyarat WNT menyebabkan pertumbuhan sel-sel buah pinggang yang besar dan pertumbuhan semula! Apakah yang lebih banyak, penyelidik mendapati bahawa salah satu nephrons (penapisan tiub yang unit asas dalam buah pinggang) di buah pinggang meningkat pada kadar sendiri, lengkap dengan rangkaian sendiri berkaitan tubules (tiub kecil), kapilari (saluran darah), dan lain-lain komponen-komponen.

Sehingga kini, para saintis telah dipercayai bahawa hati adalah organ yang hanya manusia yang boleh dikemaskini itu sendiri. Sekarang kita tahu lebih baik. Dengan kekunci untuk pertumbuhan sel-sel buah pinggang kini dibuka, peringkat seterusnya menjelaskan Dr. Dekel, "is untuk membangunkan teknik-teknik untuk meningkatkan pertumbuhan, dengan tujuan untuk membolehkan pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik ke arah kidneys mereka" tanpa perlu menggunakan dialisis atau buah pinggang yang Pemindahan.

Sebelum ini:Berakhir Dialisis pesakit penyakit buah pinggang kronik tahu ia

Artikel seterusnya:6 Tips Better Time Meals & Prevent Common Dialysis Complications

Tag: Dialisis Berhenti dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat