WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Berakhir Dialisis pesakit penyakit buah pinggang kronik tahu ia

2018-03-18 11:04

Berakhir Dialisis pesakit penyakit buah pinggang kronik tahu iaUniversiti Harvard yang bergerak ke arah berakhir Dialisis pesakit penyakit buah pinggang kronik tahu ia

Institut Perubatan Harvard mengumumkan apa yang mereka panggil "a sistem yang sangat berkesan untuk membangunkan sel-sel tiub buah pinggang dari manusia embrio sel stem. " ini adalah satu kejayaan besar bagi pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) kerana ia boleh menjadi permulaan penggunaan perubatan regeneratif dan bukannya dialisis atau pemindahan untuk merawat kegagalan buah pinggang.

Seperti yang dinyatakan dalam jurnal Persatuan Nefrologi di Amerika Syarikat, para penyelidik telah belajar bagaimana untuk mengubah sel stem manusia ke dalam tisu-tisu yang digunakan untuk membangunkan embrio (terawal pembangunan peringkat sel) yang mencipta buah pinggang. Dr, Albert Q. Lam mencadangkan bahawa "would Dapatan ini baru boleh Start blok untuk membuat sel-sel buah pinggang yang lebih khusus.

Setelah dipindahkan ke dalam buah pinggang tikus, sel-sel terus berkelakuan seperti buah pinggang sel-sel, mencadangkan bahawa tisu buah pinggang dapat satu hari dapat dicipta itu berfungsi dan benar-benar immunocompatible (serasi dengan sistem imun tuan rumah) yang akan menghapuskan keperluan ubat immunosuppressant.

Sebelum ini:Buah pinggang yang boleh pakai untuk pesakit-pesakit dialisis

Artikel seterusnya:Buah pinggang gagal dan berhenti Dialisis pesakit penyakit ginjal kronik

Tag: Dialisis penyakit buah pinggang kronik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat