WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Alternatif dialisis bagi pesakit penyakit buah pinggang

2018-03-17 10:39

Alternatif dialisis bagi pesakit penyakit buah pinggangBaru teknologi menawarkan boleh pakai buah pinggang sebagai satu alternatif dialisis untuk pesakit-pesakit CKD

Hemodialisis (HD), manakala berkesan, telah terbukti untuk mengurangkan kualiti hidup pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang menggunakan rawatan. Walaupun rawatan yang menyelamatkan nyawa, ramai HD pesakit mengalami loya, keletihan, ketidakseimbangan mineral, komplikasi jantung, dan lebih disebabkan untuk dialisis. Malah, dalam banyak kes pesakit mati akibat CKD itu sendiri, tetapi sebaliknya mereka rawatan dialisis yang menyebabkan penyusutan hati kerana menakut-nakutkan dan injap (membolehkan aliran darah dalam hanya satu arah melalui tengah-tengah) kalsifikasi.

Pecah tanah teknologi yang diumumkan oleh para saintis pada Isnin 5 Mac 2014 mencadangkan bahawa: "A teknik baru untuk menulenkan darah menggunakan didaratkan nanofiber boleh membuktikan berguna sebagai alternatif yang murah, boleh pakai untuk buah pinggang dialysis. " penyelidik di National Institut Sains bahan telah membangunkan mesh untuk dapat menghilangkan uremic (bahan buangan dalam darah) toksin yang membenarkan peminiaturan penting (amat kecil saiz) mesin-mesin dialisis.

Ini bermakna bahawa orang-orang yang pada masa ini menggunakan HD boleh dialyze lebih selesa untuk jangka masa yang lebih lama. Apabila dilaksanakan, CKD pesakit mungkin akan melihat peningkatan kesihatan mereka serta kualiti hidup.

Perkembangan teknologi ini telah dapat dipercepatkan selepas gempa bumi yang dahsyat pada 2011 meninggalkan banyak Jepun tanpa rawatan dialisis sehingga Perkhidmatan hospital biasa telah disambung semula. Jadi terdapat juga elemen Keselamatan wujud dan amat penting untuk kemajuan baru ini.

Walaupun teknologi tidak bersedia untuk "prime-time," pasukan ini yakin bahawa peranti HD kecil, pergelangan tangan-dipakai akan "soon menjadi alternatif yang boleh dilaksanakan, padat dan murah untuk dialisis untuk pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang di seluruh dunia. "

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang tiruan Update: ginjal boleh pakai berjaya

Artikel seterusnya:Buah pinggang yang boleh pakai untuk pesakit-pesakit dialisis

Tag: Dialisis penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat