WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Rawatan dialisis baru bakal dilancarkan dan boleh mencegah pesakit buah pinggang daripada "Tethered"

2018-03-17 10:11

Rawatan dialisis baru bakal dilancarkan dan boleh mencegah pesakit buah pinggang daripada "Tethered"Dalam tahun yang berikutnya Perubatan Universiti Washington akan melancarkan percubaan klinikal daripada buah pinggang tiruan boleh pakai buatan mereka. Perbicaraan itu, kerjasama dengan Food and Drug Administration (FDA) akan menguji keberkesanan sepuluh paun boleh pakai berkuasa bateri tiruan buah pinggang yang disertakan sebagai tali pinggang di sekeliling pinggang. Matlamat untuk mencapai potensi baru modaliti rawatan adalah untuk membebaskan pesakit penyakit buah pinggang peringkat akhir (ESRD) daripada "tethered" untuk beberapa jam untuk dialisis sebuah mesin atau juga menghalang pesakit dialisis Peritoneal daripada menjalankan setiap hari pelbagai Bursa-Bursa.

Ujian bukti-of-konsep awal dengan pesakit di Eropah mencadangkan bahawa alat ini membekalkan cemerlang pembersihan darah-waste produk, sebahagiannya disebabkan oleh "pump yang berbeza dari mana-mana pam yang digunakan dalam mesin-mesin dialisis konvensional," kata Dr. Jonathan Himmelfarb. Walau bagaimanapun, kriteria bagi menentukan kelayakan pesakit dan lain-lain maklumat protokol masih yang ditakrifkan.

Ramai orang mengalami dialisis menempatkan diri mereka di wilayah buah pinggang PERMINDAHAN senarai menunggu dengan masa menunggu yang tidak lebih daripada 10 tahun yang lalu. Malah, pemindahan buah pinggang

tahun 2012 telah jauh "lagged" jika dibandingkan dengan tahun-tahun kebelakangan, mengikut perolehan Organ Amerika Syarikat dan rangkaian pemindahan. Apa yang membuatkan perkara itu lebih teruk lagi adalah bahawa kadar hidup derma buah pinggang ini juga turun "markedly." ini mungkin disebabkan oleh hakikat bahawa dengan peningkatan prevalens obesiti dan kencing manis adalah mengurangkan bilangan penderma pemindahan buah pinggang layak.

Jadi matlamat rawatan baru ini adalah untuk meningkatkan kualiti hidup bagi orang-orang dengan peringkat buah pinggang penyakit (ESRD). Walaupun sesetengah pesakit boleh dan telah tinggal 20 tahun atau lebih pada dialisis, lain-lain mempunyai masa yang lebih sukar. Ia tidak sepenuhnya difahami mengapa sesetengah orang melakukan lebih baik daripada orang lain dalam dialisis tetapi apa Universal dipersetujui adalah bahawa lebih mudah untuk orang-orang yang menjalani dialisis untuk membuat perubahan gaya hidup yang sesuai, lebih baik mereka. Buah pinggang tiruan ini sangat baik mungkin mempunyai potensi untuk membuat pesakit-pesakit dialisis yang lebih baik.

Sebelum ini:Akan yang kecil & ringan boleh pakai tiruan untuk pesakit-pesakit dialisis

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang tiruan Update: ginjal boleh pakai berjaya

Tag: Dialisis rawatan menghalang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat