WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Jangkitan yang paling kerap dihadapi oleh pesakit penyakit buah pinggang

2018-03-16 11:01

Jangkitan yang paling kerap dihadapi oleh pesakit penyakit buah pinggangJangkitan tiga dahsyat dan paling kerap dihadapi oleh penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit

Kajian biasanya bertaraf jangkitan kedua untuk penyakit kardiovaskular (CVD) sebagai punca kematian dalam orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD). Walaupun banyak perhatian telah berhijrah ke negeri CVD, tidak cukup yang telah diperkatakan tentang jangkitan ini yang rapat ikut CVD dalam kekerapan dan keseriusan. Malah, meskipun pembaikan amalan kawalan jangkitan dan teknik dialisis, jangkitan bakteria dan virus adalah punca utama morbiditi dan kematian di kalangan pesakit hemodialisis (HD) jangka panjang dan dialisis Peritoneal (PD).

Penduduk penyakit buah pinggang kronik (CKD) adalah predisposed untuk advers berjangkit kerana menggalakkan uremia, yang dikaitkan dengan perubahan dalam sistem imun yang meningkatkan risiko jangkitan bakteria. Gangguan sistem imun ini rumit melalui penggunaan ubat-ubatan yang immunosuppressive untuk merawat dan mengawal penyakit-penyakit yang asas dan diburukkan lagi oleh kekurangan pemakanan, prosedur dialisis dan gangguan kulit dan mukus halangan terhadap jangkitan.

Dalam penyakit buah pinggang kronik (CKD) populasi pesakit dalam rawatan pelbagai modaliti akan terdedah kepada jangkitan yang sama, tetapi kaedah individu membawa kepada komplikasi yang berjangkit magnitud berbeza-beza. Namun, jangkitan yang paling berbahaya kepada orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) adalah jangkitan saluran kencing (UTI), sepsis bakteria (didiagnosis empat kali lebih kerap pada pesakit CKD) dan radang paru-paru (tiga kali lebih besar bagi penduduk CKD).

Kecenderungan UTI lebih tinggi dalam Kumpulan CKD boleh dijelaskan oleh kejadian lebih besar daripada kencing halangan yang membawa kepada jangkitan. Saluran kencing sering tidak diiktiraf sebagai sumber jangkitan antara pesakit-pesakit dialisis yang penting kerana output minimum air kencing mereka, tetapi adalah salah satu punca tertinggi yang dimasukkan ke hospital dengan CKD. Yayasan buah pinggang negara mencadangkan bahawa kajian menunjukkan dengan minum segelas jus kranberi yang setiap hari individu boleh membantu menghalang UTIs. Kajian baru juga menunjukkan kesan yang serupa daripada produk lain kranberi, termasuk dikeringkan cranberries dan pemakanan tambahan. Ini adalah disebabkan oleh hakikat bahawa cranberries mengandungi sebatian yang boleh menghentikan bakteria tertentu daripada melampirkan pada dinding saluran kencing. Bagi mereka yang menghidap kencing manis atau berisiko untuk penyakit kencing manis, gula rendah atau tanpa gula pilihan disediakan.

Selain itu, pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) mempunyai lebih tinggi-Tahunan kadar kematian yang disebabkan oleh sepsis dan 100 hingga 300 kali ganda lebih tinggi pada pesakit-pesakit dialisis. Sepsis boleh menjadi serius dengan cepat dan kes-kes yang teruk mempunyai kadar kematian 28 - kepada 50 peratus. Jenis vaskular digunakan memainkan peranan yang penting dalam pembangunan seterusnya jangkitan aliran darah. Kateter Pusat (RCMO) dalam meningkatkan risiko bacteremia seperti sepsis HD pesakit. Yang CKD juga harus mempertimbangkan menerima suntikan untuk mengelakkan jangkitan. Jika anda mempunyai demam teruk Pastikan hubungi Nephrologists anda dengan serta-merta.

Kadar pemvaksinan radang paru-paru adalah menghairankan rendah penduduk CKD. Walau bagaimanapun kajian menunjukkan bahawa terdapat sedikit keraguan bahawa orang dengan semua peringkat penyakit buah pinggang kronik (CKD) berada di "substantial yang" risiko radang paru-paru.

Sebelum ini:Survival perbandingan antara Peritoneal dialisis dan hemodialisis

Artikel seterusnya:Akan yang kecil & ringan boleh pakai tiruan untuk pesakit-pesakit dialisis

Tag: penyakit buah pinggang jangkitan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat