WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Pesakit hemodialisis akan mempertimbangkan Peritoneal dialisis

2018-03-16 10:55

Pesakit hemodialisis akan mempertimbangkan Peritoneal dialisisPesakit hemodialisis akan mempertimbangkan Peritoneal dialisis selepas penemuan baru yang membawa kepada kemajuan utama

orang-orang yang 398,861 dengan akhir peringkat buah pinggang penyakit (ESRD) dirawat dengan beberapa bentuk dialisis manakala 172,553 ESRD pesakit mempunyai buah pinggang Transplanted, yang berfungsi mengikut dalam negara Institutes of Health (NIH). Pesakit tersebut, hanya 8% menjalankan dialisis di rumah, dan lagi satu peratusan lebih tua orang yang mempunyai ESRD menjalankan dialisis Peritoneal (PD). Buah pinggang Kebangsaan dan Clearinghouse maklumat penyakit Urologic (NKUDIC), Nota-nota bahawa pesakit-pesakit dialisis yang 26,114 gunakan PD, 2,455 orang memilih rumah hemodialisis (HD), dan menjalankan sebahagian besar orang-orang di dialisis di Pusat HD (370,292).

Ia telah terbukti bahawa PD membolehkan pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) diet yang lebih liberal, peningkatan kebebasan untuk perjalanan, lebih masa terluang, serta peningkatan hasil dan kualiti hidup. Namun, modaliti ini underused disebabkan oleh kebimbangan jangkitan yang sering berlaku dalam rongga peritoneal PD pesakit.

Kritikal ke tahap akhir disease(ESRD) buah pinggang pesakit adalah penyelidikan baru yang dikeluarkan oleh jurnal, kekebalan, mendedahkan kaedah pecah tanah yang baru untuk mencegah jangkitan dalam rongga peritoneal PD pesakit yang boleh mengakibatkan keradangan dan pencetus yang tidak boleh kerosakan tisu. Pengarang kanan, Nick Topley, menulis bahawa kerosakan-berpunca dari jangkitan "Preventing dalam membran peritoneal amat penting untuk kejayaan masa hadapan peritoneal dialisis. Penemuan ini adalah satu lonjakan besar ke hadapan kerana mereka akan membolehkan kita untuk sasaran tertentu laluan bagi manfaat terapeutik. Ini akan membolehkan kami merawat pesakit lebih lama lagi dan lebih efisien dan sasaran mereka yang paling berkemungkinan untuk membangunkan masalah. "penemuan baru ini perlu meyakinkan pesakit dialisis untuk menimbang semula PD sebagai pilihan rawatan jika mereka sebelum ini dibatalkan modaliti kerana risiko yang lebih tinggi untuk dijangkiti jangkitan rongga peritoneal.

Sebelum ini:Dialisis terbesar mengubah matlamatnya untuk perubatan regeneratif penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Survival perbandingan antara Peritoneal dialisis dan hemodialisis

Tag: Hemodialisis Peritoneal dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat