WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Baik News "untuk pesakit penyakit ginjal kronik

2018-03-13 11:09

Baik News "untuk pesakit penyakit ginjal kronikProsedur implan baru adalah "Good News" untuk pesakit penyakit ginjal kronik

Dalam prosedur pertama-daripada-yang baik, pakar bedah yang diimplan salur darah ke bahagian yang berusia 62 tahun lelaki Virginia dengan akhir peringkat buah pinggang penyakit (ESRD). Buat pertama kalinya di Amerika Syarikat, pakar bedah telah dapat pemindahan kapal darah bioengineered ke lengan pesakit dialisis. Ini adalah satu langkah yang mungkin ke hadapan ke arah lebih kompleks Kejuruteraan manusia organ-organ seperti buah pinggang dan alat, tetapi berpotensi Kerahmatan Brunei bagi orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) dialisis.

Jika urat-urat bioengineered membuktikan selamat dan berkesan ia akan menjadi berita baik bagi masyarakat penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang memilih hemodialisis sebagai modaliti utama mereka dan sedang berurusan dengan urat-urat yang disekat dari kaunseling pesakit, prosedur-prosedur pembedahan tambahan dan berisiko tinggi jangkitan semasa penuaian urat fistula atau rasuah. Juga punca utama kematian pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) adalah penyakit kardiovaskular, jadi ia sepatutnya dialu-alukan berita kepada semua pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang akhirnya penyelidik berharap untuk menterjemahkan apa yang mereka pelajari dari urat diimplan, untuk membangunkan Syarikat yang mudah disediakan dan tahan lama hati dan untuk merawat saluran darah disekat.

Untuk membina dalam urat, jurutera ditanam sel-sel manusia pada scaffold satu tiub untuk membentuk bentuk seperti kapal, yang kemudian mereka scrubbed daripada kualiti-kualiti yang boleh mencetuskan daya tahan. Harapan kejayaan jangka panjang adalah tinggi kerana apabila urat buatan yang diuji pada haiwan, urat yang diimplan akhirnya pakai sifat sel salur darah, jadi bukan sahaja telah mereka tidak ditolak oleh tuan rumah, tetapi mereka benar-benar menjadi tidak dapat dibezakan dari tisu hidup sebagai sel berkembang menjadi implan.

Pembedahan merupakan pencapaian utama untuk Kejuruteraan tisu salur darah bioengineered boleh relatif mudah disimpan dan didermakan Universal, tidak seperti urat-urat yang dituai dari badan pesakit sendiri. Dibasuh di "special solution yang" yang rinses keluar sifat selular yang boleh menyebabkan penolakan, itu "vein immunologically senyap nonliving" boleh disimpan pada rak, sedia untuk digunakan dalam pesakit apabila diperlukan. Jeffrey H. Lawson, pakar bedah vaskular dan ahli di Duke Medicine berkata, pembuluh darah yang "A adalah benar-benar organ--memang tisu yang kompleks. Kita mula dengan ini, dan satu hari nanti kita mungkin mampu untuk jurutera dalam hati atau buah pinggang yang atau mata. "

Sebelum ini:Tradisional AV Fistula dan rasuah untuk pesakit-pesakit dialisis

Artikel seterusnya:Dialisis terbesar mengubah matlamatnya untuk perubatan regeneratif penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat