WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Penyakit buah pinggang boleh meningkatkan kualiti hidup PD atau HD

2018-03-10 21:53

Penyakit buah pinggang boleh meningkatkan kualiti hidup PD atau HDKajian menunjukkan cara-cara baru CKD boleh meningkatkan kualiti hidup dan kadar kelangsungan hidup PD atau HD

Dua kajian berasingan Tempahan diperiksa kemajuan baru dalam memahami bagaimana hasil kesihatan dan kualiti hidup pesakit hemodialisis (HD) dan dialisis Peritoneal (PD) boleh bertambah baik. Walaupun berbeza pendekatan, set kedua-dua penemuan akan menyedarkan dan boleh membantu kehidupan yang berpanjangan dan bertambah baik.

Hemodialisis (HD): Kajian Pusat Perubatan Universiti Vanderbilt menemui bahawa hasil kesihatan untuk pesakit-pesakit hemodialisis (HD) akan dipertingkatkan dengan tercapainya lagi atau lebih kerap kali rawatan, kadar yang lebih rendah ultrafiltration (kaedah untuk mengukur vaskular akses aliran kadar semasa hemodialisis), memperbaiki taraf pemakanan, dan individualizing dialysate komposisi (cecair yang digunakan untuk mengeluarkan bahan buangan daripada darah dan memastikan bahan berguna daripada meninggalkan darah). Kajian juga dibincangkan kontroversi tersebut berkaitan dengan masa permulaan dialisis. Dapatan penyelidik mencadangkan rawatan dialisis yang lebih lama masa (terutamanya waktu malam dialisis) dan dialisis lebih kerap, pesakit-pesakit bertambah baik panjang serta dengan kualiti hidup.

Semalam keterangan lanjut menunjukkan bahawa ultrafiltration lebih rendah kadar dan lebih konsisten Pencapaian "Dry Weight" boleh membantu mengurangkan kerosakan jantung dengan mengurangkan limpahan cecair yang berlaku dalam kebanyakan pesakit-pesakit yang menerima konvensional hemodialisis 3-5 h, 3 kali seminggu. Aspek-aspek prosedur dialisis seperti individualizing komposisi dialysate yang lain juga boleh mengurangkan risiko kardiovaskular. Beberapa kajian juga telah menekankan kelebihan lisan pemakanan tambahan semasa dialisis.

Dialisis peritoneal (PD): Buat masa ini, pesakit PD 250,000 hanya satu dalam sepuluh terselamat melebihi 10 tahun dan bagi setiap satu tahun pertambahan umur pesakit, meningkatkan risiko kematian sebanyak 4%. Orang-orang di PD dengan kencing manis mempunyai risiko 30% meningkat kematian. Pengamal perubatan dan saintis dari Universiti Cardiff dan Keele telah menerbitkan data dari kajian mercu tanda yang menerangkan mengapa survival pesakit dialisis peritoneal adalah rendah.

Diterbitkan sangat tempahan dalam jurnal Persatuan Nefrologi di Amerika Syarikat, para penyelidik turut mendapati bahawa keradangan di dalam badan dan rongga peritoneal (di mana dialisis dilakukan) adalah proses yang berlainan, yang mempunyai implikasi kepada kedua-dua keupayaan untuk melakukan dialisis dan pesakit survival. Pada hakikatnya, keradangan sistemik (seluruh badan) mengawal kelangsungan hidup manakala keradangan peritoneal mengawal kelangsungan hidup membran. Matlamat utama kajian ini adalah untuk "improve survival dan meningkatkan kualiti life" bagi individu dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) di PD. Profesor Simon Davies, penyiasat dari Keele University, berkata: "We sekarang akan dapat radang sasaran untuk meningkatkan kelangsungan hidup dan pemulihan. " kajian ini buat pertama kalinya ciri-ciri keradangan PD pesakit dan dikaitkan secara langsung dengan pesakit hasil. Data akan membolehkan pesakit untuk memantau keradangan dan membawa kebimbangan kepada perhatian Nephrologist mereka yang lebih baik boleh menyasarkan rawatan di mana ia diperlukan, seterusnya meningkatkan keberkesanan rawatan PD, memperbaiki kualiti hidup bagi orang-orang PD dan mengurangkan kegagalan rawatan.

Summary: Times rawatan lebih seminggu dengan lebih perlahan ultrafiltration kadar, pencapaian konsisten "Dry Weight", preskripsi dialysate individu, dan pentadbiran lisan pemakanan tambahan semasa dialisis dijangka dapat mengurangkan hospitalizations dan meningkatkan kelangsungan hidup dalam orang-orang yang berada di HD. Manakala orang-orang PD perlu memantau keradangan dan membawa kepada perhatian Nephrologist mereka yang perlu menentukan sama ada ia adalah keradangan di dalam badan atau sakit buah pinggang di china menggalakkan anda untuk bekerjasama dengan pasukan penjagaan kesihatan anda untuk meningkatkan rawatan anda dan meningkatkan jangka hayat anda serta berkualiti.

Sebelum ini:Jangka hayat bagi pesakit penyakit buah pinggang dialisis

Artikel seterusnya:Pelancongan tidak mempunyai tujuan untuk pesakit penyakit ginjal semasa dialisis bermula

Tag: Buah pinggang penyakit kehidupan Hemodialisis Peritoneal dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat