WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Jangka hayat bagi pesakit penyakit buah pinggang dialisis

2018-03-10 21:47

Jangka hayat bagi pesakit penyakit buah pinggang dialisisKemaskini: Menghairankan kadar jangka hayat jenama baru untuk penyakit buah pinggang yang kronik pesakit dialisis

Satu kajian baru menunjukkan bahawa kadar kematian di kalangan orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) di dialisis telah berkurangan dalam beberapa tahun yang lepas; menyebut sebab-sebab yang mungkin seperti peningkatan dalam terapi dan penjagaan dan rawatan kardiovaskular. Di Amerika Syarikat sistem Data ginjal melaporkan kadar kelangsungan hidup kira-kira 8 tahun untuk pesakit dialisis yang berumur 40 hingga 44, dan kira-kira 4.5 tahun bagi orang-orang 60 hingga 64 tahun. Nilai-nilai ini dalam pesakit yang lebih tua adalah hanya sedikit lebih baik berbanding pada pesakit dengan kanser paru-paru. Walaupun kadar kemandirian antara pesakit-pesakit dialisis bukan baik sebagai penduduk umum secara purata, buah pinggang hospital di china terus keupayaan hakikat bahawa nombor-nombor ini akan menyebelahi mereka kerana pelbagai faktor termasuk usia bertingkat, keterukan penyakit, comorbidities (wujud bersama-sama keadaan perubatan), dan tidak menentukan umur panjang potensi individu.

Kajian antarabangsa Universiti Hospital Limerick dinilai perubahan dalam pola-pola penyakit arteri koronari dan berkaitan kematian lebih daripada 800,000 pesakit-pesakit dialisis di Amerika Syarikat. Ia didapati bahawa kadar survival pesakit dialisis dengan penyakit arteri koronari meningkat walaupun memajukan umur dan keadaan perubatan yang lain bahawa pesakit CKD pengalaman dialisis.

Kematian pada tahun pertama rawatan dialisis kekal keras kepala tinggi pada kadar faedah kira-kira 30% walaupun dengan kematian keseluruhan telah menurun pada pesakit-pesakit dialisis selama satu dekad. Satu inisiatif peningkatan kualiti Kebangsaan Tempahan melaporkan bahawa ia memotong pertama tahun kematian di kalangan pesakit dialisis baru sebanyak 13.6%. Apa lebih mengesankan adalah 25% penurunan dalam 90 hari kematian. Kempen peningkatan, kecemerlangan prestasi dan kebertanggungjawaban dalam buah pinggang Care (puncak) memberi tumpuan kepada "best practices sukarela" bertujuan untuk mengurangkan penggunaan kateter menyokong Arteriovenous Fistulas, meningkatkan kardiovaskular hasil, urusan pemakanan dan keradangan, pengendalian anemia dan mengoptimumkan dialisis, bersama-sama dengan pemeriksaan kemurungan, pendidikan pesakit, dan sokongan sosial.

Walaupun sebab-sebab tertentu tidak dapat pinpointed, ia adalah jelas bahawa jumlah hayat individu dengan CKD yang mengalami dialisis bertambah dengan ketara sepanjang dua dekad. Buah pinggang Hospital di china, Nota-Nota memilih jenis rawatan dialisis yang betul kerana anda akan mempunyai impak yang besar bukan sahaja pada hasil berkaitan Kesihatan, tetapi juga pada kualiti hidup anda. Bebas dari sifat-sifat peribadi dan keutamaan, kualiti penjagaan am akan menjejaskan hasil dialisis. Oleh itu anda perlu melawat Hospital buah pinggang di china sendiri mendidik dan memperkasakan diri anda, serta bekerjasama dengan pasukan penjagaan kesihatan anda untuk benar-benar mempertimbangkan pilihan rawatan yang terbaik bagi anda (walaupun itu bermakna menukar pilihan rawatan), kunci anda untuk memimpin dengan hayat diperluaskan dan dipertingkatkan.

Sebelum ini:Senaman yang mudah dan kualiti hidup pesakit-pesakit dialisis

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang boleh meningkatkan kualiti hidup PD atau HD

Tag: Dialisis penyakit ginjal Hayat

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat