WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Senaman yang mudah dan kualiti hidup pesakit-pesakit dialisis

2018-03-10 21:35

Senaman yang mudah dan kualiti hidup pesakit-pesakit dialisisSenaman mudah yang berkaitan untuk memperbaiki Kesihatan Mental, fizikal dan kualiti hidup pesakit-pesakit dialisis

Penonton dan Dialisis pesakit menulis, "I mempunyai rasa agak mental berkabus, pelupa dan lemah dari segi fizikal. Saya tertanya-tanya jika ini adalah hasil daripada rawatan dialisis saya? Boleh awak beri saya pandangan mana-mana? "sekian lama pesakit dan juga golongan profesional telah mempersoalkan kesan yang biasa rawatan dialisis mempunyai kesihatan fizikal dan mental pesakit serta kualiti hidup mereka.

Nah, kini Penyelidikan telah menunjukkan cara yang baik untuk memerangi kesan-kesan sampingan yang biasa dialisis, senaman "Aerobic mungkin yang semulajadi yang berkesan 'ubat,'" mencadangkan DailyRX.com. Termasuk penemuan-penemuan yang lebih terperinci daripada Dialisis pesakit spesifik kajian ini, diterbitkan oleh Persatuan Nefrologi di Amerika Syarikat, "Those yang melakukan senaman aerobik kurang gejala kemurungan, kesihatan yang berkaitan dengan kualiti hidup yang lebih baik dan sangat 40% kurang cenderung untuk mati semasa kajian daripada orang-orang yang melakukan sedikit atau tiada bersenam. "Apakah lebih memberangsangkan adalah hakikat bahawa faedah sebelum ini tersenarai adalah sama tanpa mengira jantina, umur pesakit dialisis, tempoh masa yang mereka telah dialisis dan status penyakit kencing manis, mengikut Kajian ini.

Bukankah yang hebat? Anda mungkin berfikir, "yes, juga anda perlu mengangkat berat dan super fleksibel bagi Yoga untuk mencapai kesihatan yang manfaat. " Mujurlah itu bukan kes itu! Semata-mata, senaman aerobik adalah latihan yang menggunakan kumpulan otot besar repetitively untuk jumlah masa yang berterusan. Tidak yang masuk akal? Sebagai contoh, berjalan, Menunggang basikal, berlari/bermain sekitar di luar dengan anak-anak/cucu anda, atau bahkan sedikit menari semua dikira sebagai senaman aerobik. Malah, kajian mendapati bahawa latihan kekuatan dan fleksibiliti pula memberi faedah yang sama seperti senaman aerobik yang ketat.

Senaman aerobik tidak sentiasa perlu senaman yang dirancang. Berjalan di sekitar kedai runcit semasa membeli-belah atau pun menyapu rumah anda memadai sebagai senaman aerobik anda untuk hari tersebut. Untuk lebih banyak senaman aerobik yang bukan konvensional yang penyakit buah pinggang yang kronik pesakit dialisis dengan mudah boleh dimuatkan ke dalam semak kehidupan sehari-hari mereka keluar, berapa lama anda senaman adalah apa perkara-perkara; Bukan The kekerapan mengikut satu kajian yang baru, yang menawarkan beberapa tips senaman.

Sebelum ini:Berjalan kaki boleh senaman terbaik untuk penyakit buah pinggang dan Dialysis

Artikel seterusnya:Jangka hayat bagi pesakit penyakit buah pinggang dialisis

Tag: Dialisis kehidupan Menjalankan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat