WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Berjalan kaki boleh senaman terbaik untuk penyakit buah pinggang dan Dialysis

2018-03-10 19:53

Berjalan kaki boleh senaman terbaik untuk penyakit buah pinggang dan DialysisBerjalan adalah senaman terbaik untuk CKD dan Dialisis pesakit untuk meningkatkan kesihatan dan mengurangkan kematian

Angkat berat, berjalan, sengit aerobik dan renang juga boleh menjadi latihan yang terlalu mencabar atau mustahil bagi pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) dan dialisis perlu dilakukan dengan selamat. Walau bagaimanapun, senaman yang konsisten adalah penting bagi pesakit untuk meningkatkan kesihatan jantung, mengekalkan berat badan, membantu meningkatkan tahap tenaga, menyokong sistem imun dan kekal aktif di senarai menunggu buah pinggang pemindahan. Oleh itu, apakah bentuk senaman untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis? Baik, pakar-pakar dan penyelidik mahupun menunjuk kepada berjalan kaki, dan terdapat sebab-sebab yang sangat baik untuk itu.

Pakar-pakar kesihatan telah mencadangkan bahawa berjalan selama kira-kira 30 minit sehari boleh membantu menghadkan kardiovaskular (jantung) keadaan berkaitan yang merupakan punca utama kematian bagi orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik dan mengalami dialisis. Manakala, 30 minit daripada latihan mungkin kelihatan agak melampau dan sukar, jika pesakit menganggap bahawa terdapat 24 jam dalam satu hari, berjalan selama masa amaun itu boleh dicapai. Cuba berjalan dua kali sehari selama 10 minit. Jika anda merasa seolah-olah anda boleh berbuat lebih banyak, kemudian cuba 33 minit sehari atau dua kali sehari selama 11 minit berjalan kaki. Kemudian cubalah berjalan selama 40 minit atau tiga kali sehari bagi peningkatan 12 minit - dan sebagainya.

Faedah-faedah kesihatan yang lain berjalan: memperbaiki peredaran darah

Pengawalan tekanan darah yang lebih baik

Membantu melegakan tekanan

Meningkatkan tahap tenaga

Otot-otot lebih kuat

Kawalan berat badan

Tidur yang nyenyak

Tajam ingatan

Cadangan: Langkah-langkah untuk mengurangkan risiko serangan jantung sebanyak 8% akan mengejutkan kepada pesakit CKD

Manakala anda boleh berjalan-jalan melalui kejiranan anda ataupun melalui sebuah Taman tempatan, penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit boleh juga menggabungkan berjalan ke dalam rutin harian mereka. Cuba berjalan melalui pusat membeli-belah atau melalui kedai runcit. Kebanyakan orang tidak menyedari bahawa hanya berjalan atas dan bawah tangga atau sekitar rumah beberapa kali boleh menjadi satu senaman yang hebat.

Sedikit tips untuk pesakit-pesakit dialisis dan penyakit buah pinggang kronik kerana mereka membuat persediaan untuk berjalan tetap termasuk yang berikut: hangat sehingga dan Cool Down: manakala berjalan kaki biasanya adalah senaman impak rendah, penyakit buah pinggang yang kronik pesakit masih perlu meregangkan sebelum berjalan (akan pasti untuk berunding dengan doktor anda tentang panas naik latihan sebelum mereka cuba). Selain itu, sejukkan dengan melambatkan kadar bagi lima minit terakhir anda berjalan kaki. Ini membolehkan tubuh untuk kembali ke negeri yang lebih santai.

Berapa banyak perlu pesakit minum?: ini adalah satu yang sukar kerana sudah tentu, setiap pesakit adalah berbeza. Rule of thumb yang baik ialah untuk sentiasa kekal dalam lingkungan had cecair ditetapkan. Selain itu, periksa label botol air dan minuman-minuman sukan kerana banyak jenama kini telah menambah kalium atau fosforus. Satu lagi strategi yang baik untuk had dehidrasi dan dahaga adalah untuk memakai pakaian sesuai dengan cuaca panas seperti pendek-Wardrobe baju dan Seluar pendek atau Seluar yang ringan. Jika anda menuju di luar kemudian memakai warna yang lebih ringan daripada Seluar kerana pakaian gelap cenderung untuk memerangkap haba matahari lebih mudah.

Sebelum ini:Pesakit-pesakit dialisis enam sebab boleh mempertimbangkan berjalan

Artikel seterusnya:Senaman yang mudah dan kualiti hidup pesakit-pesakit dialisis

Tag: Dialisis penyakit ginjal senaman Berjalan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat