WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Pesakit-pesakit dialisis enam sebab boleh mempertimbangkan berjalan

2018-03-10 19:48

Pesakit-pesakit dialisis enam sebab boleh mempertimbangkan berjalanEnam sebab-sebab yang Disease(CKD) buah pinggang yang kronik dan pesakit-pesakit dialisis boleh mempertimbangkan berjalan Barefoot kerap

Tiada siapa perlu memberitahu pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis kelebihan Kesihatan berjalan kaki. Kebanyakan tahu bahawa berjalan secara kerap boleh membantu Kesihatan hasil termasuk pengurusan berat badan, kesihatan jantung, meningkatkan dan mengekalkan kesihatan keseluruhan pesakit untuk kekal berkelayakan untuk menjalani pemindahan ginjal. Walau bagaimanapun, pesakit mungkin akan terkejut untuk mengetahui faedah kesihatan yang dipertingkatkan yang boleh dicapai dari hanya berjalan barefoot. Ya, ada perbezaan antara berjalan dengan Kasut dan berjalan barefoot. Menurut tradisi refleksologi, berbagai-bagai tempat di kaki anda sepadan dengan pelbagai bidang badan, termasuk otot dan organ-organ utama. "Stimulating kawasan-kawasan di kaki anda dikatakan akan memberi manfaat kepada bahagian yang sama pada bahagian-bahagian lain badan anda, dan begitu juga, menyekat atau mengabaikan mereka boleh memberi kesan negatif pada badan, " dilaporkan Littlethings.com. Banyak manfaat kesihatan yang ditawarkan oleh refleksologi secara langsung membanteras masalah dan cabaran yang dialami oleh pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik, terutamanya mereka yang menjalankan dialisis yang biasa.

Berjalan kaki kira-kira dalam rumah boleh menjadi besar, tapi pesakit tidak harus menghadkan diri mereka. Jika pesakit penyakit buah pinggang kronik mempunyai cukup masa dan tenaga, maka beliau mungkin mempertimbangkan berjalan barefoot di rupa bumi lain selamat dan biasa seperti belakang rumah atau di pantai yang boleh merangsang titik refleksologi berbeza.

Walau bagaimanapun, pastikan bahawa kawasan yang anda akan berjalan tanpa Kasut adalah bersih, terkenal, dan mengandungi sebarang objek yang boleh mencederakan kaki anda. Juga, jika anda mempunyai apa-apa kembali serius atau kaki isu-isu, pastikan anda bercakap dengan Nephrologist anda sebelum pergi barefoot. Faedah-faedah tertentu berjalan dalam persekitaran selamat tanpa Kasut termasuk:

1. sakit dan sakit berkurangan: Ada ketikanya apabila pesakit dialisis boleh mempunyai kesan sampingan dari rawatan beliau seperti kekejangan, kesakitan, gout, sakit kepala, backaches dan suara raspy sementara. Walaupun kesan sampingan ini boleh jadi ringan atau berat, keperluan pesakit perkara yang terakhir ialah dengan menambah "aching feet" kepada senarai panjang ketidakselesaan. Oleh yang demikian, dengan hanya melangkah keluar dari Kasut mereka, pesakit mungkin mendapati bahawa mana-mana sakit kaki mereka mungkin berasa seolah-olah cair begitu mereka bersentuhan dengan tanah.

2. menguatkan sendi, otot, tendon dan: Menurut Littlethings.com, "Walking barefoot telah ditunjukkan untuk memberikan orang kaki lebih kuat, lebih fleksibel yang kurang terdedah kepada kerosakan, dan boleh juga meningkatkan imbangan. " beberapa penyakit buah pinggang yang kronik dan dialisis pesakit, terutama mereka yang mempunyai kencing manis, mengalami kaki rosak, sakit sendi dan keseimbangan yang miskin. Mempertimbangkan cuba berjalan barefoot bagi meningkatkan hasil ini.

3. meningkatkan tidur: Orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) sering mempunyai masalah tertidur dan tetap tidur. Kesihatan fizikal dan mental boleh menyumbang kepada masalah tidur. Namun, apabila kaki santai, ia membawa jalan bagi seluruh badan untuk berehat dan melepaskan ketegangan. Tolak ketegangan dan keresahan, peluang mendapat malam yang baik berehat peningkatan.

4. membaiki kitaran darah: menyatakan bahawa, "Studies telah juga menunjukkan bahawa kemungkinan mendapat ulser kaki (terbuka sakit di kaki yang terdedah kepada jangkitan, yang mungkin menjadi teruk) kenaikan kerana fungsi buah pinggang worsens. " ini mungkin disebabkan oleh kerosakan saraf atau miskin edaran di kaki yang biasa di kalangan pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis. Apabila berjalan barefoot, kaki mendapat rangsangan yang lebih banyak dan darah mula bergerak melalui badan dengan lebih cepat. Edaran peningkatan ini boleh membantu untuk mengurangkan ulser kaki yang berbahaya dan risiko penyakit jantung.

5. membekalkan Vitamin D: pesakit dengan penyakit buah pinggang kronik mempunyai satu kejadian kekurangan pemakanan Vitamin d yang boleh membawa kepada kemurungan, berpeluh tidak terdidik, pertambahan berat badan, kulit gelap dan komplikasi tulang (sakit, rehat, dan lain-lain) yang tinggi. Namun, matahari berjalan barefoot di luar untuk jangka masa pendek bermaksud hari mendapat matahari beberapa, dan manakala anda perlu berhati-hati untuk tidak mendapat terlalu banyak, menyediakan sangat diperlukan vitamin D. Walaupun anda akan berehat di bawah naungan selepas berjalan baik, melekat jari kaki anda untuk sedikit matahari rangsangan lebih vitamin Pemanasan.

6. merendahkan tekanan dengan menyediakan fizikal dan emosi Grounding: Pesakit penyakit buah pinggang kronik perlu berurusan dengan tekanan dan kebimbangan daripada cabaran-cabaran seharian yang berkaitan dengan komplikasi buah pinggang dan/atau dialisis. Pada masa-masa, ia boleh menjadi hangat. Akan barefoot hanya tidak mempunyai faedah fizikal, tetapi psikologi orang juga. Sesetengah orang percaya bahawa mempunyai hubungan secara langsung dengan bumi adalah satu cara untuk mengimbangkan keluar kami caj magnet dan "tanah" diri kita sendiri. Apatah lagi, berjalan barefoot boleh menawarkan patien

Sebelum ini:Ponteng dan memendekkan rawatan dialisis: pesakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Berjalan kaki boleh senaman terbaik untuk penyakit buah pinggang dan Dialysis

Tag: Dialisis berjalan kaki

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat