WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Ponteng dan memendekkan rawatan dialisis: pesakit buah pinggang

2018-03-10 19:41

Ponteng dan memendekkan rawatan dialisis: pesakit buah pinggangBerapa kali kau berkata kepada diri sendiri, "I saya jadi letih, saya tidak akan dialyze hari. " atau "I perlu mengambil sehari kesihatan mental off hari. "? Ia tidak menghairankan! Perlu menjalani rawatan dialisis sepanjang hidup anda, atau sehingga anda menerima buah pinggang penderma, menimbulkan pelbagai masalah fizikal dan psikologi untuk anda. Kaji selidik menunjukkan bahawa ponteng dan memendekkan rawatan selalunya disebabkan oleh jenis masalah yang membawa anda untuk membuat keputusan yang dibuat itu yang menyebabkan tidak diingini Kesihatan hasil yang sama. Perkara terakhir yang anda mahu lakukan adalah sahaja terlepas rawatan dan kemudian perlu berurusan dengan terkumpul tahap ketoksikan dalam badan anda, lebih tinggi risiko untuk penyakit kardiovaskular dan ataupun kematian.

Ponteng rawatan bukan merupakan satu isu yang dikhaskan untuk orang-orang hemodialisis (HD). Salah satu masalah besar dengan peritoneal (PD) adalah bahawa orang-orang sama ada Langkau Bursa atau kadang-kadang Langkau seluruh hari rawatan. Isu-isu fizikal yang menyebabkan individu terlepas rawatan termasuk, loya, muntah-muntah, cirit-birit (sebelum atau semasa rawatan), tekanan darah tinggi/rendah, gatal-gatal, rasa lapar, rasa buruk dalam mulut, kekejangan dan ketidakselesaan dari tusukan urat. Faktor-faktor lain yang dilaporkan oleh pengangkutan pesakit termasuk dialisis, kebosanan, konflik peribadi masa, masa menunggu untuk rawatan, dan perasaan sedang letih dialisis.

Hilang dari semasa ke semasa sesi dialisis boleh menjadi satu tabiat lama-kelamaan, terutamanya apabila anda rasa baik. Alasan tidak sukar untuk mencari dengan apa-apa rawatan menyakitkan dan unappealing

tetapi berbuat demikian dalam tempoh masa yang berpanjangan boleh berkembang menjadi masalah sebenar dengan toksin di dalam badan. Juga, jika anda sedang mempertimbangkan menjalani pemindahan ginjal, pembuat keputusan adalah sangat teliti tentang pematuhan rawatan. Pemikiran adalah bahawa jika anda tidak peduli cukup untuk membuat sesi anda maka kemungkinan wujud yang anda tidak akan patuh dalam mengambil ubat-ubatan dan membuat usaha-usaha yang diperlukan untuk membuat pemindahan kerja.

Anda mungkin boleh pergi dengan ponteng sesi, atau bahkan memendekkan mereka, untuk sementara waktu, tetapi badan anda akan bertemu dengan anda. Ia adalah penting untuk terus menghadapi perasaan anda ponteng dan ingatkan diri anda jangka pendek dan manfaat jangka panjang rawatan dialisis yang kerap untuk jumlah masa yang ditetapkan. Walaupun ada campur tangan tidak diketahui bahawa telah diuji oleh penyelidikan, beberapa pendekatan telah dicadangkan mengenai bagaimana untuk mencipta persekitaran yang menggalakkan pesakit-pesakit dialisis untuk membuat keputusan yang menghalang ponteng dan memendekkan kali rawatan. Buah pinggang Hospital di china menggalakkan anda untuk bekerjasama dengan pasukan penjagaan kesihatan anda untuk mencari penyelesaian kepada masalah anda seperti:

Isu-isu fizikal - sentiasa mengkaji semula pelan rawatan anda dan menentukan pilihan yang terbaik sesuai dengan anda.

Pengangkutan - membangunkan rancangan Penyenaraian beberapa langkah dan bukannya bertindak balas apabila keadaan tidak dirancang yang menjadikan dirinya.

Kebosanan - Dapatkan beberapa idea-idea daripada pekerja sosial anda bagaimana untuk menghabiskan masa anda semasa rawatan dialisis. Ini mungkin termasuk jurnal, menulis untuk blog, bermain solitaire, menonton televisyen dan banyak lagi.

Konflik peribadi - tidak terlalu keras pada diri sendiri. Hanya kerana anda berada di dialisis tidak benar-benar seharusnya membebaskan anda daripada tanggungjawab anda. Jika anda mempunyai rawatan dialisis yang kerap anda terlepas, membuat itu nanti. Tetapi cuba untuk membuat itu!

Mudah-mudahan, cadangan ini akan mewujudkan persekitaran yang akan menggalakkan hubungan kerja yang positif dengan pasukan penjagaan kesihatan yang akan membawa anda untuk membuat keputusan untuk tidak melangkau atau memendekkan rawatan dialisis.

Sebelum ini:Dialisis pesakit mungkin tidak mempunyai untuk bimbang tentang gatal-gatal dan rawatan

Artikel seterusnya:Pesakit-pesakit dialisis enam sebab boleh mempertimbangkan berjalan

Tag: rawatan Dialysis Ponteng memendekkan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat