WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Dialisis pesakit mungkin tidak mempunyai untuk bimbang tentang gatal-gatal dan rawatan

2018-03-10 19:20

Dialisis pesakit mungkin tidak mempunyai untuk bimbang tentang gatal-gatal dan rawatanDialisis pesakit mungkin tidak perlu bimbang tentang gatal-gatal lagi dengan rawatan mudah rempah baru

Rempah, kunyit, tampaknya menawarkan harapan baru untuk pesakit dialisis yang mengalami sengit gatal-gatal (uremic pruritus). Uremic Pruritus menjejaskan pesakit-pesakit dialisis yang banyak terutamanya pada hemodialisis. Ia merupakan gejala menyedihkan yang mempunyai kesan yang negatif kepada kesihatan pesakit secara keseluruhan dan kualiti hidup. Kronik pesakit penyakit buah pinggang dan Dialysis yang sangat gatal Langkau 2.6 rawatan dialisis lebih setahun secara purata, apabila dibandingkan dengan orang-orang yang tidak mengalami gejala ini, kata Dr. Scott Sibbel (DaVita Inc.). Ini telah dikaitkan dengan 15% kematian risiko yang lebih tinggi, yang benar-benar muncul sebagai sebahagian besar disebabkan oleh gangguan kualiti tidur, penyelidik dilaporkan.

Pada diri dilaporkan kadar 40% hingga 50%, gatal teruk adalah agak tinggi pada pesakit-pesakit dialisis dan kunyit merupakan yang pertama seumpamanya menawarkan penyelesaian pengurusan, di mana pilihan terapeutik yang sebelumnya dan remedi rumah yang sebahagian besarnya telah tidak berkesan atau tidak. Springer penerbitan Antarabangsa mengeluarkan hasil untuk jurnal Nefrologi yang menekankan bahawa pesakit-pesakit yang mengambil kunyit mempunyai "significantly higher yang" pengurangan kegatalan dengan tiada kesan sampingan diperhatikan. Sebuah Hospital buah pinggang di china penonton dan pesakit, Patricia Everman berkata, kerja-kerja "It! " kunyit juga telah dikaitkan dengan melegakan kesakitan, penyembuhan luka yang lebih baik, anti radang, semulajadi rawatan arthritis dan rheumatoid arthritis, dan melindungi terhadap beberapa kanser. Kunyit boleh diambil dalam bentuk pil atau serbuk dan boleh didapati dalam bentuk pil di kebanyakan kedai makanan kesihatan, biasanya dalam 250-500mg kapsul. Anda juga boleh mencari keseronokan dan cara-cara baru untuk menggunakan rempah dalam resipi di buah pinggang Hospital di china Seksyen kesan hidangan harian. Resipi biasa termasuk menambah secubit kunyit untuk salad telur atau sandwic tuna yang boleh memberi hidangan yang rasa bagus kaya kelentang dan warna kuning. Walaupun rawatan mudah rempah baru kemas ini nampaknya memberi banyak pesakit dengan amat diperlukan bantuan, berbincang dengan pakar pemakanan anda untuk menentukan jumlah yang tepat untuk anda, sebelum termasuk kunyit ke dalam diet anda

Sebelum ini:Tips untuk pesakit dialisis untuk mengelakkan komplikasi kulit dan meningkatkan kualiti hidup

Artikel seterusnya:Ponteng dan memendekkan rawatan dialisis: pesakit buah pinggang

Tag: Dialisis rawatan Gatal-gatal

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat