WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Dengan cepat dan mudah terbalik apa-apa perubahan warna kulit pada dialisis

2018-03-10 00:52

Dengan cepat dan mudah terbalik apa-apa perubahan warna kulit pada dialisis"Since saya telah melakukan dialisis yang saya perasan kulit saya telah menjadi dikotorkan, apa yang boleh saya lakukan mengenainya? " ini mungkin soalan anda telah bertanya kepada diri sendiri. Jawapan mudah adalah bahawa penyakit buah pinggang peringkat akhir (ESRD) pesakit dialisis sering menderita dengan perubahan warna kulit (hyperpigmentation) kerana toksin yang biasanya akan dilepaskan oleh buah pinggang yang sihat dalam air kencing tersimpan dalam badan mereka.

Uremic frost adalah satu lagi penyakit kulit yang meninggalkan bahan powdery putih pada kulit anda selepas peluh kering. Discolorations jenis ini berlaku kerana dialisis tidak hampir berkesan sebagai buah pinggang yang sebenar. Manakala buah pinggang anda berfungsi 24 jam sehari, bagi kebanyakan orang dialisis hanya berlaku 2 hingga 6 jam setiap hari. Proses ini tidak cukup untuk mengalih keluar semua toksin dari badan anda dan anda boleh melihat kesan kebanjiran toksin oleh perubahan nada kulit anda dan kadang-kadang mata.

Berita baik adalah bahawa isu-isu kulit jenis ini adalah tidak kekal dan boleh diperbetulkan atau dihalang oleh semakin kering dialisis lebih baik. Orang-orang yang mendapatkan dialisis lebih panjang atau lebih kerap mempunyai perubahan warna kulit sedikit atau tiada dan kelihatan sihat dengan lebih jelas dan whiter mata. Jika anda telah diperhatikan bahawa kulit anda telah berubah maka buah pinggang Hospital di china menggalakkan anda untuk membincangkan perkara tersebut dengan Nephrologist dan jururawat anda. Tanya mereka apa yang anda makmal menunjukkan tentang kecukupan dialisis dan kaedah meningkatkan pembersihan anda. Jika anda mendapati bahawa perubahan warna kulit anda bukanlah disebabkan anda seterusnya dialisis, maka anda harus tanya Nephrologist anda sebelum mencuba mana-mana produk over-the-kaunter dan sentiasa her/him dimaklumkan tentang keadaan kulit anda sekiranya pelarasan perlu dibuat dalam anda Rawatan pelan atau preskripsi ubat.

Sebelum ini:Mengurangkan risiko Dementia pesakit buah pinggang yang dimulakan Peritoneal& tidak hemodialisis

Artikel seterusnya:Minuman disesuaikan pesakit dialisis Tempahan telah hilang

Tag: Dialisis gejala-gejala

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat