WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Mengurangkan risiko Dementia pesakit buah pinggang yang dimulakan Peritoneal& tidak hemodialisis

2018-02-26 23:57

Mengurangkan risiko Dementia pesakit buah pinggang yang dimulakan Peritoneal& tidak hemodialisisKebanyakan pesakit penyakit buah pinggang kronik terutamanya mereka yang mengalami dialisis, tidak tahu bahawa mereka mempunyai risiko yang memuncak kemerosotan nilai kognitif (otak di mana kebolehan berfikir akan terjejas sedikit gangguan) dan Dementia. Manakala hujah untuk mengapa penyakit buah pinggang yang kronik pesakit pernah mengalami kemerosotan nilai kognitif dan Dementia tidak difahami sepenuhnya, dua faktor utama yang jelas: (1) hipertensi (tekanan darah tinggi) dan (2) toksin tokokan.

Tekanan darah tinggi sangat biasa dalam masyarakat penyakit buah pinggang kronik dan malangnya juga penyebab disfungsi otak. Pesakit penyakit buah pinggangkronik mungkin tidak sedar bahawa tekanan darah tinggi berterusan selama-lamanya perubahan seni bina pembuluh darah termasuk orang-orang yang membekalkan otak; membuat kapal sempit, sengit, berfungsi dan cacat, tidak sekata, dan kurang berkesan. Selain itu, toksin uremic pembentukan yang dalam badan secara semulajadi disebabkan cacat atau gagal buah pinggang juga menyumbang kepada penurunan mental.

Penyelidikan baru dari Kolej perubatan Wisconsin mendapati bahawa dialisis jugamemainkan peranan penting dalam ketajaman mental pesakit penyakit buah pinggang kronik. Diterbitkan oleh Renal dan berita Urologi, penyelidik mendapati bahawa, "orang yang memulakan dialisis Peritoneal mempunyai risiko 25% menurun dementia berbanding dengan orang-orang yang memulakan hemodialisis, selepas umur, jantina dan confounders lain berpotensi (lain-lain pembolehubah kepentingan)."

Mental kesan sampingan pada masa-masa akan terlepas pandang apabila membincangkan dialisis. Walau bagaimanapun, mereka adalah amat penting kerana masyarakat antarabangsa Nefrologi dilaporkan, "kemerosotan nilai kognitif merupakan penyebab utama morbiditi (penyakit punca tambahan) dalam penghidap penyakit buah pinggang kronik dan dikaitkan dengan survival teruk."

Kajian terbesar seumpamanya, "menekankan keperluan bagi pengamal perubatanuntuk sentiasa menilai fungsi kognitif di kalangan orang-orang yang menjalani dialisis," mencadangkan membawa penyelidik, Dr. Subuh F. Wolfgram. Walau bagaimanapun, penyakit buah pinggang yang kronik pesakit termasuk tentang semua jenisdialisis dapat membantu mempertingkatkan Kesihatan hasil mereka serta survivaldengan membawa tanda-tanda pengurangan keupayaan kognitif dan Dementia untuk perhatian pasukan penjagaan kesihatan mereka. Termasuk petunjuk: kehilangan ingatan, pertimbangan yang Kurang Upaya penglihatan, masalah dengan pemikiran abstrak, pemikiran yang rosak, tingkah-laku yang tidak sesuai, kehilangan kemahiran komunikasi, disorientation kepada masa dan tempat, serta gaya berjalan, motor, dan keseimbangan masalah. Penyelidik menyatakan bahawa pengiktirafan awal Dementia boleh meningkatkan hasil pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik.

Sebelum ini:Berapa banyak cecair yang perlu pesakit dialisis keluarkan dialisis

Artikel seterusnya:Dengan cepat dan mudah terbalik apa-apa perubahan warna kulit pada dialisis

Tag: rawatan penyakit buah pinggang Hemodialisis Dialisis peritoneal

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat