WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Berapa banyak cecair yang perlu pesakit dialisis keluarkan dialisis

2018-02-23 22:38

Baru pesakit penyakit buah pinggang kronik menjalankan hemodialisis ini menulis,"berapa banyak cecair yang perlu saya mengalih keluar semasa rawatan dialisis saya? Saya selalu berasa letih, pening dan loya selepas rawatan saya, dan mahu ia berhenti."

Jika anda sedang mencari artikel tentang bagaimana untuk secara umumnya berasa lebih baik selepas dialisis, kami telah menulis beberapa, Lihatlah "Tempahan Popular cerita" di bawah. Tetapi wanita yang bertanya, bertanyakan satu soalan yang menarik, salah satu kita belum pernah ditujukan: "berapa banyak cecair yang harus saya keluarkan..."

Pada tahap paling asas, dialisis adalah cubaan untuk menghapuskan membina-upcecair dalam badan yang boleh menyebabkan edema (bengkak), sesak nafas, berat, tekanan darah tinggi, sakit kepala, otot jantung yang lemah dan akhirnya kegagalan jantung yang disebabkan dari terlalu banyak cecair regangan otot jantung. Hemodialisis menapis darah untuk membuang cecair yang berlebihan daripada darah anda untuk mendapatkan anda turun ke berat badan kering (berat tanpa mengeluarkan lebihan cecair yang membina antara rawatan dialisis).

Jika anda sedang mencari untuk nombor yang tertentu yang digunakan untuk setiap pesakit itu tidak wujud. Sesetengah menggunakan 2.5-2.6 liter setiap 3 jam rawatan atau 0.8 liter sejam sebagai rujukan untuk sebuah "baik kering." Lebih jauh daripada "seni" kerana ada satu cara saintifik boleh dipercayai mengukur Cucian berat badan secara umum. Bagi kebanyakan kes, berat kering adalah anggaran yang ditentukan oleh doktor anda berdasarkan tekanan darah normal anda terbaik, ketiadaan penyakit edema, urat-urat leher yang akan distended (kelihatan tinggi), tanpa kehadiran bunyi paru-paru (rales dan crackles), tiada sesak nafas atau kegagalan jantung congestive, dan bayang-bayang hati saiz normal sinar-x.

Masih kerap terlepas langkah yang boleh membantu dalam meningkatkan hasil rawatan dialisis anda menilai berat badan kering setiap tiga hingga enam minggu dan menyesuaikan diri apabila anda mendapat atau mengurangkan berat badan yang sebenar. Selain itu, untuk meningkatkan hasil anda Pastikan menonton pengambilan cecair yang anda mungkin sudah tahu dan lakukan. Baik amalan biasa bagi kebanyakan pesakit dialisis adalah untuk menghadkan pengambilan cecair untuk 4 cawan sehari. Namun, bercakap dengan pakar pemakanan anda tentang keperluanindividu.

Jika anda mendapati artikel yang berguna, saya ingin anda untuk log masuk ke Facebook sekarang dan berkongsi dengan sekurang-kurangnya salah satu daripada rakan-rakan anda. Kami akan sangat berterima kasih dan sebagainya akan mereka.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang Declutter kehidupan mereka untuk mencari ketenangan minda dan kebahagiaan

Artikel seterusnya:Mengurangkan risiko Dementia pesakit buah pinggang yang dimulakan Peritoneal& tidak hemodialisis

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat