WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Muzik boleh digunakan untuk memerangi tekanan daripada buah pinggang penyakit kronik

2018-02-23 22:29

Tekanan psikologi dan fizikal reaksi normal kepada kehendak hidup bagi seseorang yang mengalami penyakit buah pinggang, dan walaupun beberapa tekanan yang baik, seseorang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) tidak tinggal dalam keadaan tekanan yang berterusan dan menderita dalam oleh sebab kesihatan yang ketara itu. Ia boleh mengakibatkan pelbagai masalah dari mental fogginess untuk penyakit autoimun flare-ups untuk penyakit jantung, yang adalah mengapa pengurusan tekanan adalah penting.

Walaupun hidup dengan CKD boleh menjadi amat tertekan dan tidak dapat dielakkan, muzik adalah cara terbaik untuk menangani keperluan fizikal dan emosi daripada penyakit itu. Kita semua bersetuju bahawa muzik adalah sesuatu yang indah dan cantik! Ia mempunyai kuasa untuk menangkap emosi, fikiran dan perasaan kitadengan meletakkan mereka ke dalam melodi dan lirik bertanya-tanyaan. Lagu ini mempunyai keupayaan untuk membawa air mata ke mata kita, senyum atas muka kita, dan menyembuhkan hati kita rosak. Kajian menunjukkan bahawa muzik adalahalat pengurusan stres yang berkesan. Mendengar muzik mempunyai manfaat fisiologi dan psikologi, merendahkan tekanan darah, menenangkan saraf dan mengurangkan paras hormon stres.

Kami di buah pinggang Hospital di china bersetuju dengan terkenal komposer dan pemuzik, Billy Joel, yang berkata, "Saya fikir muzik dengan sendirinya penyembuhan. Ia adalah satu ungkapan letupan kemanusiaan. Ia adalah sesuatu yang kita semua disentuh oleh. Tidak kira Apakah budaya kita dari, Semua orang suka muzik."

Apabila anda berasa seolah-olah anda telah mencapai titik pecah, muzik boleh membantu anda mendapatkan melalui masa yang sukar. Cuba memilih satu lagu yang anda benar-benar suka, dan yang anda berasa disambung. Apabila anda mendapati diri anda tertekan, memainkan lagu itu untuk membantu anda berehat dan menenangkan saraf.

Sebelum ini:Dialisis pesakit menggunakan daripada kecacatan letak kadang-kadang boleh menjadi sukar

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang Declutter kehidupan mereka untuk mencari ketenangan minda dan kebahagiaan

Tag: penyakit buah pinggang Muzik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat