WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Kejayaan kelangsungan hidup pesakit-pesakit dialisis dan pemindahan buah pinggang

2018-02-14 19:17

Kejayaan kelangsungan hidup pesakit-pesakit dialisis dan pemindahan buah pinggangDialisis menanggalkan beberapa fosforus dari darah anda, tetapi ia agak tidak cekap sebagai menghilangkan rawatan hemodialisis purata hanya miligram 900 hingga 1,000 yang kurang daripada kebanyakan rakyat Amerika mengambil dalam satuhari. Memang diketahui bahawa penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit harus mengekalkan aras fosforus antara 3.5 dan 5.5 milliliters satu deciliter (mg/dL) untuk mengelakkan gatal tidak selesa, kudis kulit, lemah tulang dan calcified (tegar) salur darah. Walau bagaimanapun, apa kebanyakan penghidap CKD mungkin tidakmenyedari bahawa tahap tinggi fosforus yang secara langsung berkaitan denganhasil pemindahan miskin serta kardiovaskular dan semua-sebab kematian.

Dari segi pemindahan, tahap tinggi fosforus sebelum pemindahan telah dikaitkandengan hasil lebih buruk selepas pemindahan Menurut kajian yang dijalankan olehDr. Marcelo Santos Sampaio, Harold Simmons Pusat UCLA Medical Center. Penemuan menyarankan bahawa orang-orang dengan CKD yang mempunyai tahap fosforus 7.5 mg/dL atau lebih tinggi mempunyai 1.4 dengan risiko yang meningkat 2.4 kali kegagalan pemindahan buah pinggang.

Tahap fosforus di atas Banjaran disyorkan (3.5 kepada 5.5 mg/dL) sama-sama mempunyai hasil memudaratkan kesihatan. Kajian terbaru yang diterbitkan dalam jurnal pemakanan buah pinggang mendapati bahawa di antara 5.5 mg/dL dan 6.5 mg/dL dikaitkan dengan satu 18% hingga 23% meningkat risiko kematian kardiovaskular dan sebanyak 16% meningkatkan kematian semua sebab. Tahap yang melebihi 6.5 mg/dL tetapi adalah kurang dari 7.5 mg/dL menerjah risiko kardiovaskular peristiwa ketara (37% ke 42%) sementara juga meningkatkan kemungkinan kematiandisebabkan oleh cara-cara lain (26% kepada 34%).

Kajian itu juga menunjukkan bahawa rendah fosforus (hypophosphatemia) adalahberkaitan dengan 28% risiko kematian semua sebab antara pesakit CKD, terutamamereka yang berusia 65 tahun. Oleh itu, pesakit CKD perlu mengimbangi pengambilan fosforus mereka dalam lingkungan paras yang disyorkan. Yayasan buah pinggang negara mencadangkan bahawa orang-orang dengan CKD yang mempunyaiaras fosforus melebihi 4.5 mg/dL menghadkan pengambilan fosforus harian mereka sehingga 800 ekor untuk 1,000 miligram setiap hari. Makanan yang tinggi fosforus yang CKD pesakit harus mengehadkan termasuk produk tenusu, bir, colas gelap, daging organ, daging yang diproses, kering kacang peas, kacang, biji benih, dedak dan produk keseluruhan-bijirin. Selain daripada makanan yang sememangnyatinggi fosforus, banyak makanan yang diproses adalah tinggi mineral kerana aditiffosfat jadi mereka dengan CKD harus berhati-hati membaca label makanan mereka dan mengelakkan makanan dengan phosphates (PHOS) yang disenaraikan di dalam senarai ramuan.

Terdapat banyak jenis makanan rendah-fosforus yang anda boleh menikmati. Cuba unenriched beras susu, keju krim, sherbet atau creamer nondairy daripada produk-produk tenusu yang tradisional. Juga, memilih rendah-natrium sup sup krim dan bijirin halus ke atas keseluruhan-bijirin kelainan. Rendah-fosforus buah-buahan dan sayur-sayuran termasuk anggur, epal, mempelam, beri, ceri, kacang hijau, asparagus, gamat, salad dan timun Jepun. Disebabkan oleh hakikat bahawa banyak makanan mengandungi fosforus, jangan lupa untuk mengambil pengikat fosfat disyorkan anda dengan semua makanan dan makanan ringan. Jika anda bimbang tentang pengambilan fosforus KidneyBuzz.com mendorong anda untuk terus bekerja dengan pakar pemakanan anda untuk memastikan fosforus anda dalam talian keranaia akan melindungi anda daripada sakit kesan-kesan buruk daripada ketidakseimbangan fosforus.

Sebelum ini:Bagaimana mengelakkan perasaan loya dan lesu selepas dialisis

Artikel seterusnya:Dialisis pesakit menggunakan daripada kecacatan letak kadang-kadang boleh menjadi sukar

Tag: Dialysis rawatan buah pinggang Pemindahan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat