WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Bagaimana mengelakkan perasaan loya dan lesu selepas dialisis

2018-02-14 19:11

Bagaimana mengelakkan perasaan loya dan lesu selepas dialisisTerdapat beberapa sebab mengapa anda mungkin merasa loya atau sangat letihselepas rawatan dialisis. Perasaan seperti ini selepas dialisis yang membuat anda tidak mahu mempunyai satu lagi rawatan dialisis dan jika anda mula ponteng dialisis anda boleh menjadi sicker. Apabila ia berlaku, anda cenderung untuk berasa lebih baik dalam masa beberapa jam, dan pasti dengan keesokan harinya. Jika tidak, ia mungkin tanda masalah lain. Ia adalah penting untuk memberitahu jururawat atau doktor yang mengetahui bahawa anda menghadapi masalah ini. Kakitangan biasanya boleh membuat pelarasan tertentu yang secara mendadak meningkatkan kualiti hidup anda. Kekunci untuk berasa lebih baik selepas rawatan dialisis adalah berdasarkan apa yang anda lakukan sebelum atau antara rawatan dialisis.

Mematuhi had cecair anda ditetapkan adalah sangat penting. Apabila anda mendapat berat cecair yang lebih daripada apa yang ditetapkan, anda memerlukan lebihbendalir jilid untuk disingkirkan semasa waktu ditetapkan dialisis. Hal ini menyebabkan penyingkiran cecair yang pesat daripada badan anda yang boleh menyebabkan hypotension dan keletihan. Banyak kemajuan dalam bidang dialisis membawa kepada peningkatan yang dramatik dalam masalah ini. Ia masih Walau bagaimanapun boleh agak mengganggu bagi sesetengah orang. Pemahaman yang lebih baik sebab-sebab ketidakselesaan ini akan membantu banyak dialisis untuk mengekalkan tahap had cecair yang ditetapkan mereka.

Diet ini juga penting. Anda mesti mengikuti diet yang telah ditetapkan oleh pakar pemakanan anda. Ingat, buah pinggang anda tidak lagi boleh mengeluarkan produk sampingan daripada makanan, jadi produk sampingan yang mengumpul sehingga rawatan seterusnya. Ini boleh menyebabkan anda berasa lemah dan penat.

Mengambil ubat-ubatan anda seperti yang telah ditetapkan melainkan pembekal penjagaan kesihatan anda mengarahkan anda memegang dos yang sebelum dialisis. Menguruskan penyakit anda yang menyebabkan kegagalan buah pinggang adalah penting untuk mengekalkan kesihatan dan kesejahteraan anda. Anda harus menggabungkan senaman menjadi aktiviti anda seperti yang diterima. Ini akan membantu anda untuk berasa lebih baik dari semasa ke semasa.

"Berat kering" adalah tekaan terbaik juruteknik penjagaan pesakit (PCT) berat terendah selepas dialisis apabila anda mempunyai cecair tambahan yang tiada dalam badan anda dan masih berasa sihat. Jika pada penghujung dialisis, berat badan anda jatuh di bawah berat badan kering anda mungkin akan berasa loya dan letih. Jika anda berasa baik dan pemakanan yang anda boleh mendapat berat badan dan"berat kering" harus meningkatkan. Walau bagaimanapun, PCT tersebut mungkin sentiasa tahu ini berlaku dan sepanjang dialisis Mesin diprogramkan untuk membuang cecair yang akan berakhir pada anda lama "berat kering" yang mungkin di bawah anda baru "berat kering." Ini boleh menyebabkan hypotension, loya, lesu dankekejangan. Sentiasa ingat untuk membiarkan PCT anda tahu jika selera makan anda telah berubah dan anda berfikir anda akan kehilangan atau kenaikan berat badan.

KidneyBuzz.com menggalakkan anda untuk sentiasa ingat untuk membincangkan kebimbangan ini dengan pasukan penjagaan kesihatan anda supaya mereka bolehmembantu anda dalam meningkatkan pengalaman rawatan anda. Dengan kerja berpasukan, menyebabkan perasaan anda lemah selepas dialisis boleh ditentukan dan masalah ini boleh diselesaikan atau bertambah baik.

Sebelum ini:Akses Dialisis pesakit telah meningkat sebanyak Stenting

Artikel seterusnya:Kejayaan kelangsungan hidup pesakit-pesakit dialisis dan pemindahan buah pinggang

Tag: gejala-gejala Gejala-gejala dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat