WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Akses Dialisis pesakit telah meningkat sebanyak Stenting

2018-02-14 19:06

Akses Dialisis pesakit telah meningkat sebanyak StentingMenurut satu kajian 12 bulan, penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit dialisismendapat manfaat jangka panjang daripada minimum invasif Sten yang memperbaik fungsi dialisis akses cantuman.

Dialisis adalah amat mencabar, dan apa-apa yang menghalang akses Laman daripada gagal dan mengurangkan keperluan untuk rawatan pembedahan secara mendadak akan meningkatkan kualiti hidup pesakit. Setiap tahun hampir 400,000 orangmenjalani dialisis. Darah adalah dicapai dan ditapis melalui cantuman yang halus atau urat-urat yang sering runtuh kerana mereka tidak dapat menangani litar tekanan tinggi darah tulen yang disuap ke dalam badan, memaksa mereka untuk terus dibuka semula atau perlu mencipta rawatan baru mengakses laman web. Hasil kajianmenunjukkan bahawa laman-Laman ini dialisis boleh berjaya disimpan terbuka menggunakan scaffolds kecil yang dipanggil cantuman Sten untuk jauh lebih lama daripada yang dilaporkan sebelum ini.

Dalam satu kajian yang 270 Dialisis pesakit yang dirawat untuk tapak akses runtuh,138 menjalani cantuman Sten manakala 132 yang selebihnya telah kali Angioplastibelon. Selepas susulan bulan a12, penyelidik mendapati bahawa dua dan setengahkali lebih pesakit dalam Kumpulan rasuah Sten mencatat penggunaan berterusanmereka dialisis akses cantuman manakala orang-orang yang telah dirawat denganbelon Angioplasti sahaja (tanpa prosedur invasif interim) pula bukan. Sehingga inidata, cantuman telah telah dianggap sebagai penyelesaian jangka pendek, dengan75 peratus memerlukan campurtangan invasif dalam di bawah setahun. Satu anggaran 1 dalam 10 rakyat Amerika mempunyai beberapa bentuk penyakit buah pinggang kronik, menurut Institut Kesihatan Kebangsaan. Penyakit buah pinggang peringkat akhir bermaksud buah pinggang gagal dan tidak lagi boleh menapis bahanbuangan daripada darah. Keadaan ini adalah maut tanpa pemindahan buah pinggang atau dialisis untuk mengelakkan keracunan darah. Fistula arteriovenous yangmerupakan piwaian emas bagi akses dialisis dan melibatkan mewujudkan jalan pintas pembuluh darah yang semula jadi, tetapi ramai pesakit, terutama mereka yangterlalu sakit untuk menjalani pembedahan invasif, mempunyai satu rasuah arteriovenous — satu tiub plastik yang dijahit ke dalam urat, yang mudah clogs.

Terdapat pergolakan tertentu di kawasan di mana rasuah yang dijahit yang membolehkan darah mengalir kembali lengan ke arah tengah-tengah. Pergolakan itu cenderung menghasut pertumbuhan tisu di sisi. Urat-urat ini menebal dan sempit seperti sebatang sungai yang mendepositkan sedimen di sepanjang a bend. Lebih 100,000 angioplasties dijalankan setahun disebabkan oleh penyempitan ini. Apakah kaedah Sten ini bukanlah hanya buka semula urat dalam, tetapi menghidupkan rasuah ke dalam satu aliran selari, supaya darah memasuki urat pada sudut yang lebihsemula jadi.

Stent yang diperbuat daripada plastik gred perubatan yang diimplan pada masa kali Angioplasti belon. Ianya satu teknik invasif minimum yang sudah (pembedahan)didalam melaksanakan, menggunakan hanya incisi yang kecil dan pengimejan untuk memandu sebuah belon lebar dan rendah lebih kecil yang mengembang urat untuk menetapkan Sten tersebut di tempat. Pengurangan hasil dan kehausan akibat cantuman Sten ini membantu dialisis akses Laman kekal sihat dan terbuka untuk lebih lama daripada dijangkakan. Sebagai contoh, terdapat Sten cantuman yang masih terbuka selepas tiga tahun. Kajian terkawal ini membuktikan bahawa penyelesaian jangka panjang yang tahan lasak untuk pesakit-pesakit CKD dapat dicapai, mengurangkan prosedur invasif mereka dan memperbaiki kualiti hidup mereka.

Sebelum ini:Meningkatkan hasil Fistulas AV pesakit-pesakit dialisis

Artikel seterusnya:Bagaimana mengelakkan perasaan loya dan lesu selepas dialisis

Tag: Dialisis rawatan rawatan penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat