WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Meningkatkan hasil Fistulas AV pesakit-pesakit dialisis

2018-02-14 19:04

Meningkatkan hasil Fistulas AV pesakit-pesakit dialisisHampir setiap pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis tahu bahawa jenis hemodialisis mereka adalah amat penting kepada kejayaan rawatan dialisis danKesihatan hasil jangka pendek dan panjang. Pesakit-pesakit dialisis mempunyai tiga pilihan akses dialisis mungkin termasuk: kateter, rasuah Arteriovenous (AV) dan Fistula Arteriovenous (AV). Manakala sesetengah pesakit percaya bahawa mereka boleh membantu aksesnya dialisis bertahan lebih lama dengan perhatian yang lebih dekat dari Nephrologists mereka, mereka mungkin salah berdasarkan penemuan kajian Stanford University School of Medicine yang baru.

"Kateter mempunyai kecenderungan yang lebih besar boleh dijangkiti daripada jenis akses lain kerana peranti di dalam dan di luar badan," kata DaVita penjagaan kesihatan rakan Inc. Walau bagaimanapun, AV cantuman juga cenderung memerlukan perhatian dan agak sedikit pemeliharaan untuk menghadkan jangkitan dan komplikasi lain. Oleh yang demikian, kerana ia berkaitan dengan hemodialisis, membawa kronik buah pinggang penyakit organisasi, profesional dan pakar-pakar secara amnya bersetuju bahawa AV Fistula terbaik jenis vaskular akibat kadar yang rendah dan komplikasi, kaunseling pesakit jangkitan berbanding yang lain mengakses opsyen.

Fistula AV yang merupakan sambungan langsung satu arteri ke pembuluh darah dan apabila ia dicipta ia boleh teknikal bertahan selama beberapa dekad, dan malah jika ia betul membangunkan ia mendapat lebih besar dan kukuh membolehkan untuk aliran darah meningkat dan bertambah baik rawatan dialisis. Oleh itu, kunci kepada kejayaan jangka panjang dengan AV Fistula dijangka tetap sihat dengan membataskan luar komplikasi seperti beku, jangkitan atau kerosakan/kegagalan akibat kemalangan.

Ramai pesakit percaya bahawa peningkatan lawatan dengan Nephrologists mereka sahaja meningkatkan peluang mereka untuk hidup akses vaskular. Walau bagaimanapun, kajian baru diterbitkan Universiti Stanford menunjukkan bahawa ini bukanlah kes seperti penyelidik memerhatikan "tiada kaitan ketara antara lawatan pembekal dan survival akses vaskular." Lawatan nephrologist masih telah dikaitkan dengan kemungkinan meningkat 13% menerima suatu took an intervention "memeliharavaskular akses" seperti pembedahan, diagnostik, atau prosedur-prosedur endovascular (pembedahan invasif minimum).

Kajian Stanford yang akan diterbitkan dalam jurnal klinikal di American PersatuanNefrologi, bukanlah menggalakkan penyakit buah pinggang yang kronik pesakit dialisis untuk melangkau atau mengelakkan berunding dengan Nephrologists mereka. Malah, kajian mereka mendapati bahawa setiap Lawatan tambahan sebulan adalah "dikaitkan dengan pengurangan 9% kemungkinan kemasukan hospital bagi vaskular jangkitan berkaitan dengan akses." Penemuan ini menyerlahkan adalah perlunya orang-orang yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik dan menjalankan dialisis tidak bergantung hanya pada Nephrologists mereka untuk mengekalkanFistulas mereka, tetapi menggunakan lain-lain strategi yang berkesan untuk memastikan Kelanjutan Usia mereka akses dialisis.

Petua untuk penyakit buah pinggang yang kronik pesakit untuk melindungi FistulasAV mereka termasuk:

1. menghalang AV Fistula bersih. Kebersihan adalah salah satu cara seseorang dalam hemodialisis boleh menyimpan fistula mereka uninfected dan mengurangkan kemungkinan AV Fistula komplikasi. Lihatlah sakit, bengkak, kemerahan dan kesakitan pada atau sekitar capaian anda kerana ini adalah selalunya pasti tanda-tanda jangkitan. Jika ditangkap lebih awal, penyakit buah pinggang yang kronik pesakit Nephrologists boleh memberikan antibiotik sebelum jangkitan menjadi terlalu teruk.

2. Elakkan kaunseling pesakit. Pesakit penyakit buah pinggang kronik dialisis dengan Fistula AV yang perlu tahu bahawa apa-apa sekatan aliran darah boleh menyebabkan kaunseling pesakit dalam lengan AV Fistula mereka dan merosakkan aksesnya. Jangan memakai pakaian yang ketat atau barang-barang kemas yang boleh memberikan tekanan kepada kawasan akses anda, tidak membawa beg, dompet atau apa-apa jenis barang yang berat ke atas kawasan capaian anda dan elakkan tidurdengan lengan capaian di bawah bantal atau kepala anda.

3. mengelakkan kemalangan AV Fistula kegagalan. Pesanan anda tidak BP/No StickFistula pelindung Wristband dengan mengklik di sini supaya semua profesional perkhidmatan kecemasan dan penjagaan kesihatan pekerja tahu tidak bermaksud untuk meletakkan pembalut tekanan darah atau mengeluarkan darah dari lengan AV Fistula (guna lengan bukan capaian anda).

4. gunakan jari anda untuk menyemak keseronokan (pulse) dalam capaian anda setiap hari. Jika keseronokan bertukar atau berhenti darah beku yang mungkin terbentuk. Dengan segera menghubungi pasukan penjagaan kesihatan anda, langkah-langkah yang sesuai boleh diambil untuk membubarkan beku tersebut sebelum ia berkembang menjadi komplikasi serius.

Sebelum ini:penyakit buah pinggang Fistula lengan adalah dilindungi dari penyalahgunaan dankegagalan?

Artikel seterusnya:Akses Dialisis pesakit telah meningkat sebanyak Stenting

Tag: Dialisis rawatan rawatan penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat