WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Tidak Meningkatkan Hasil AIDS Fistula Pesakit Dialisis

2018-02-14 01:16

Tidak Meningkatkan Hasil AIDS Fistula Pesakit DialisisHampir setiap Penyakit Buah Pinggang Kronik dan Pesakit Dialisis mengetahui bahawa jenis Akses Hemodialisis yang mereka miliki adalah sangat penting bagi Rawatan Dialisis yang berjaya dan hasil kesihatan kedua-dua jangka pendek dan panjang. Pesakit dialisis mempunyai tiga kemungkinan Akses Akses Dialisis termasuk: Catheter, Arteriovenous (AV) Graft dan Arteriovenous (AV) Fistula. Walaupun sesetengah pesakit percaya bahawa mereka boleh membantu Akses Dialisis mereka bertahan lebih lama dengan perhatian yang lebih dekat dari Nefrologists mereka, mereka mungkin salah berdasarkan hasil kajian Stanford University School of Medicine yang baru.

"Kateter mempunyai kecenderungan yang lebih besar untuk dijangkiti daripada jenis akses lain kerana peranti ini berada di dalam dan di luar badan," menurut DaVita HealthCare Partners Inc. Walau bagaimanapun, AV Grafts juga cenderung memerlukan perhatian dan sedikit pemeliharaan kepada menghadkan jangkitan dan komplikasi lain. Oleh itu, kerana ia berkaitan dengan Hemodialisis, Organisasi Penyakit Ginjal yang Utama, Profesional dan Pakar Umum bersetuju bahawa Fistula AV adalah jenis Akses Vaskular yang terbaik kerana kadar komplikasi, pembekuan dan jangkitan yang rendah berbanding pilihan akses lain.

Fistula AV adalah sambungan langsung arteri ke urat dan apabila ia dicipta ia boleh bertahan secara teknikal selama beberapa dekad, dan sebenarnya jika ia berkembang dengan baik ia menjadi lebih besar dan lebih kuat yang membolehkan aliran darah meningkat dan Rawatan Dialisis yang lebih baik. Oleh itu, kunci kejayaan jangka panjang dengan Fistula AV adalah untuk menjaga kesihatannya dengan mengehadkan komplikasi luaran seperti bekuan, jangkitan, atau kerosakan / kegagalan secara tidak sengaja.

Ramai pesakit percaya bahawa peningkatan lawatan dengan Nefrologists mereka semata-mata meningkatkan peluang mereka untuk hidup Vascular Access. Walau bagaimanapun, kajian baru yang diterbitkan Stanford University menunjukkan bahawa ini tidak berlaku kerana para penyelidik melihat "tiada hubungan yang signifikan antara lawatan penyedia dan survival akses vaskular." Lawatan nefrologi masih dikaitkan dengan 13% peningkatan kemungkinan menerima campur tangan untuk "memelihara akses vaskular" seperti prosedur pembedahan, diagnosis, atau endovaskular (pembedahan minima pembedahan).

Sebelum ini:Masa yang Lebih Lama di Dialisis Worsens Hasil Selepas Pasaran

Artikel seterusnya:penyakit buah pinggang Fistula lengan adalah dilindungi dari penyalahgunaan dankegagalan?

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat