WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Masa yang Lebih Lama di Dialisis Worsens Hasil Selepas Pasaran

2018-02-14 01:11

Pesakit yang memerlukan tempoh dialisis yang berpanjangan selepas menerima pemindahan buah pinggang mempunyai lebih banyak komplikasi selepas pemindahan dan anggaran kadar penapisan glomerular yang lebih rendah pada satu tahun (eGFR) berbanding dengan pesakit yang tidak, kajian telah disahkan.

Analisis menunjukkan bahawa 44% pesakit yang memerlukan dialisis selama lebih daripada 14 hari pasca pemindahan masih dialisis bergantung pada 30 hari berbanding dengan tiada pesakit yang menjalani dialisis untuk tempoh yang lebih singkat selepas pemindahan. Mereka juga mempunyai perkadaran yang lebih tinggi dan lebih berkemungkinan masih mempunyai kadar penembusan darah yang berkurang satu tahun selepas pemindahan.

Lapan puluh tiga pesakit telah menangguhkan fungsi rasuah, termasuk 52 yang menjalani dialisis selama satu minggu selepas pemindahan, 13 yang menjalani dialisis selama antara satu hingga dua minggu, dan 18 yang memerlukan lebih dari dua minggu dialisis selepas buah pinggang pemindahan. Tiga kumpulan ini mempunyai nisbah yang sama lelaki kepada wanita, umur, umur penderma, jenis dialisis, perkadaran perfusi mesin, dan masa iskemia sejuk.

Tempoh masa untuk dialisis selepas pemindahan, bilangan sesi dialisis, dan tempoh tinggal di hospital adalah jauh lebih besar pada pesakit dialisis selama lebih dari dua minggu. EGFR mereka pada 30 hari dan pada satu tahun juga sangat rendah dari pesakit dengan masa dialisis selepas transplant yang lebih pendek.

Penyiasat juga mendapati bahawa buah pinggang dari penderma selepas kematian peredaran darah (DCD) yang telah menunda fungsi rasuah masih telah mengurangkan eGFR pada satu tahun selepas pemindahan.

Kajian ini mengesahkan bahawa lebih banyak dialisis pesakit memerlukan pasca pemindahan, secara langsung berkait dengan peningkatan komplikasi akibat dibandingkan dengan individu yang memerlukan kurang dialisis.

Sebelum ini:Pesakit buah pinggang boleh ditolak transplantasi

Artikel seterusnya:Tidak Meningkatkan Hasil AIDS Fistula Pesakit Dialisis

Tag: Dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat