WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Pesakit buah pinggang boleh ditolak transplantasi

2018-02-14 01:09

Pesakit buah pinggang boleh ditolak transplantasi"Pemindahan buah pinggang tidak ditunjukkan sebagai lebih bermanfaat daripada rawatan alternatif lain untuk pesakit yang mengalami penyalahgunaan bahan yang sedang berjalan. Oleh itu, saya mengesyorkan penolakan pemindahan buah pinggang" kata Universiti Minnesota / Pusat Pemindahan Fairview Doctor kepada pesakit Penyakit Ginjal Kronik (CKD) . Sesetengah pesakit CKD menggunakan ganja perubatan untuk melegakan kesakitan neuropatik mereka, kekejangan teruk, mual berterusan, sakit kepala berdebar-debar serta meningkatkan tidur, selera makan, kelonggaran dan kecemasan. Walau bagaimanapun, pesakit yang memerlukan pemindahan buah pinggang mungkin akan ditolak oleh Pusat Pemindahan mereka jika mereka menggunakan ganja untuk tujuan perubatan; walaupun di empat belas negeri di mana ganja perubatan sah. Bagi ramai ini adalah pilihan menggunakan ubat-ubatan kurang berkesan dan menderita melalui sakit atau hidup dengan kemungkinan tidak pernah menerima Pemindahan Ginjal.

Pusat Pemindahan Ginjal menyenaraikan beberapa sebab untuk menolak transplantasi berdasarkan penggunaan ganja seperti kulat yang tumbuh di ganja yang boleh menyebabkan jangkitan paru-paru apabila dihirup, dan penentuan tidak pasti sama ada ganja meningkatkan atau mengurangkan keberkesanan Imunosuppresan Dadah yang diperlukan. Akhirnya, Ahli Bedah Transplant telah datang ke penentuan bahawa Tetrahydrocannabinol (THC) yang terdapat dalam ubat alternatif membuat buah pinggang baru ditolak lebih awal. Tetapi sekiranya keputusan ini tidak akan dikaji semula dengan Doktor terkenal dunia seperti Sanjay Gupta melepaskan permohonan maaf awam yang menyatakan bahawa "Saya terlalu menghina paduan suara pesakit yang sah yang menunjukkan tanda-tanda peningkatan ganja?" Doktor mendapati bahawa hanya kira-kira 6% kajian marijuana A.S. menyiasat faedah manakala 94% yang lain menyiasat bahaya ganja. Ketidakseimbangan ini menawarkan imej yang "sangat diputarbelitkan" bagi orang-orang yang berpandangan tinggi yang hanya mahu "mendapatkan tinggi." Hakikatnya adalah bahawa pesakit CKD menggunakan ganja perubatan sebagai alat pengurusan sakit kronik yang berkesan yang membantu meningkatkan kualiti hidup mereka, tanpa kesan sampingan yang serius terhadap ketagihan dan toksin, yang berkaitan dengan penyembuh kesakitan yang ditetapkan.

Ia tidak masuk akal untuk memberi buah pinggang baru kepada seorang penagih heroin yang mungkin akan berkongsi jarum dan turun dengan penyakit yang mengancam nyawa. Inilah sebab mengapa Pusat Pemindahan Ginjal skrin untuk "penderaan bahan." Namun menurut penyelidikan baru di University of Michigan, penggunaan kanabis tidak memberi kesan kepada kadar survival jangka panjang penerima transplantasi organ. Kesimpulannya, "Pesakit yang melakukan dan tidak menggunakan ganja mempunyai kadar kelangsungan hidup yang sama."

Walaupun anda mungkin seorang pesakit ganja perubatan undang-undang, anda pada dasarnya tidak berkuasa di bawah undang-undang semasa untuk memaksa mana-mana Pusat Pemindahan Ginjal untuk memelihara anda dalam senarai transplantasi mereka. Setelah menggunakan ganja ubat tidak mutlak membatalkan anda daripada menerima Transplantasi Ginjal, tetapi Pusat Transplantasi mengharuskan anda menghentikan kegunaan ganja anda dan diuji bersih selama 60 hari sementara yang lain menentukan sebanyak enam bulan pantangan marijuana sebelum mereka akan menerima anda di pusat pembedahan pemindahan. Dalam masa yang lebih panjang, sebagai Dr. Gupta mencadangkan ganja harus dikeluarkan dari Jadual I dan disahkan untuk preskripsi supaya ia benar-benar boleh dirawat seperti semua ubat lain. cina hospital buah pinggang menggalakkan anda untuk membincangkan perkara ini dengan Nefrologi anda untuk pilihan tambahan.

Sebelum ini:Berat dari buah pinggang yang disumbangkan ialah kejayaan transplantasi jangka panjang

Artikel seterusnya:Masa yang Lebih Lama di Dialisis Worsens Hasil Selepas Pasaran

Tag: pemindahan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat