WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Berat dari buah pinggang yang disumbangkan ialah kejayaan transplantasi jangka panjang

2018-02-14 01:06

Satu kajian di Renal dan Urology News menunjukkan bahawa penerima pemindahan buah pinggang yang menerima buah pinggang yang lebih berat daripada berat badan mereka mempunyai peluang yang lebih baik untuk kelangsungan hidup jangka panjang dan fungsi awal. Rata-rata, pemindahan buah pinggang berlangsung di antara 10 dan 12 tahun. Kegagalan sering disebabkan oleh penolakan (64%), penyakit buah pinggang seperti nefritis glomerular (18%), virus (7%) dan peristiwa lain (11%). Oleh kerana kebanyakan pesakit yang menerima pemindahan selepas menjalani laporan dialisis mempunyai lebih banyak tenaga, diet yang kurang terhad, komplikasi yang kurang dan kualiti hidup yang lebih tinggi secara keseluruhan, orang-orang dengan Penyakit Ginjal Kronik (CKD) perlu memahami dan mengambil setiap kelebihan yang ada untuk mereka yang akan memastikan survival Pemindahan Ginjal jangka panjang.

Walaupun sesetengah buah pinggang mungkin gagal sejurus selepas pemindahan, para penyelidik mendapati bahawa kadar survival Transplantasi Ginjal adalah tertinggi di kalangan buah pinggang yang lebih berat berbanding dengan berat penerima selepas lima tahun (100%) dan 10 tahun (91.8%) transplantasi. Sebagai perbandingan, buah pinggang yang didermakan paling ringan mempunyai kadar survival sebanyak 88.8% selepas lima tahun dan hanya 79.5% selepas 10 tahun. Penyiasat termasuk hanya pesakit yang berjaya bertahan selama sekurang-kurangnya satu tahun untuk mengurangkan pengaruh kegagalan buah pinggang akibat penolakan awal.

Berat purata untuk buah pinggang manusia yang sihat ialah 120-140 gram. Dalam kajian yang dirujuk, berat buah pinggang penderma bervariasi dari 110 hingga 340 gram dengan purata 203.1 gram. Purata penerima purata adalah 238.5 gram dalam kumpulan tinggi dan 200.1 gram dalam kelompok rendah kajian. Pesakit dibahagikan kepada tiga sub-kumpulan berdasarkan berat buah penderma kepada nisbah berat penerima: rendah (kurang daripada 2.85), sederhana (lebih tinggi daripada 2.85 tetapi kurang daripada 4.04), dan tinggi (4.04 atau lebih tinggi). Dalam jangka masa panjang, mereka yang mempunyai nisbah yang tinggi didapati mempunyai kejayaan untuk berjaya. Walaupun pemindahan buah pinggang adalah pembedahan utama dengan tempoh pemulihan bertahap berbanding dengan dialisis, ia boleh menawarkan anda peluang untuk kehidupan yang lebih panjang dan lebih memuaskan. hospital buah pinggang di china menggalakkan anda untuk bercakap dengan Pasukan Pemindahan anda mengenai semua faktor yang berpotensi meningkatkan jangka hayat Pemindahan Buah Pinggang anda termasuk berat badan dan saiz buah pinggang anda yang berpotensi.

Sebelum ini:Rawatan Dialisis Terbaik Untuk Pesakit Penyakit Ginjal Kronik

Artikel seterusnya:Pesakit buah pinggang boleh ditolak transplantasi

Tag: buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat