WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Rawatan Dialisis Terbaik Untuk Pesakit Penyakit Ginjal Kronik

2018-02-14 01:03

Rawatan Dialisis Terbaik Untuk Pesakit Penyakit Ginjal KronikWalaupun kajian pada rawatan dialisis yang berlainan dan kelangsungan hidup telah menunjukkan hasil yang bercanggah, selepas pelarasan yang sesuai, penyelidik mendapati tiada perbezaan "signifikan" dalam hidup antara pesakit Peritoneal Dialisis (PD) dan Hemodialisis (HD). Pesakit dialisis harus mempertimbangkan pelbagai pilihan rawatan untuk disesuaikan dengan gaya hidup mereka. Jika anda mengalami perubahan dan merasakan keperluan untuk modaliti dialisis yang lebih sesuai (jenis rawatan) maka anda tidak perlu takut untuk pergi di antara pusat dan pilihan dialisis rumah yang lebih fleksibel untuk hasil kesihatan yang unggul. Kajian terdahulu adalah tidak konsisten kebanyakannya disebabkan oleh faktor-faktor yang tidak mencukupi dan berbeza-beza. Menggunakan data komprehensif mengenai kohort pesakit yang jelas, kajian Finland mengkaji persatuan modal dialisis dengan survival antara pesakit buah pinggang penyakit kronik (CKD).

Penemuan ini menunjukkan bahawa pesakit dialisis harus memilih rawatan dialisis yang sesuai dengan keperluan mereka. Analisis survival menunjukkan bahawa PD dikaitkan dengan beberapa faktor yang umumnya berkaitan dengan kesihatan yang baik. Walau bagaimanapun, pesakit CKD perlu memahami bahawa PD berfungsi dengan baik sekiranya dia dapat mengikuti nasihat dan program rawatannya. Seseorang yang memilih PD adalah lebih bebas dan perlu memberi tumpuan kepada jangkitan serta rawatan dialisis umum dan menyampaikan sebarang masalah atau perubahan kepada mereka

Nefrologist. Satu kelebihan PD adalah pesakit tidak perlu pergi bolak ke pusat dialisis, kecuali untuk melawat pasukan penjagaan buah pinggangnya sebulan sekali. Hal ini membolehkan mereka lebih banyak kebebasan untuk melakukan perjalanan. Juga, pesakit mempunyai diet lebih liberal dengan sekatan kurang bendalir. Jika anda mempunyai beberapa fungsi buah pinggang, PD boleh menjadi rawatan terbaik untuk membantu pemeliharaan fungsi.

Majoriti pesakit memilih hemodialisis dalam pusat tradisional kerana semua pesakit perlu lakukan adalah mendapatkan dialisis dan seorang jururawat dengan kakitangan penuh akan mentadbir rawatan dari awal hingga akhir dialisis. Pusat dialisis adalah persekitaran berstruktur di mana pesakit tahu dengan tepat berapa banyak masa dan pada hari-hari apa yang mereka akan menerima terapi supaya dapat dengan mudah disesuaikan dengan gaya hidup orang ramai. Pada hari-hari dialisis, tanggungjawab para pesakit hanya mengambil ubat-ubatan dan mematuhi sekatan bendalir mereka. Pilihan rawatan ini dilihat sebagai berfaedah bagi pesakit yang memerlukan persekitaran berstruktur atau mengalami masalah pematuhan. Kelemahannya adalah terdapat pesakit diet dan pembatasan ketat yang perlu dilekatkan.

Sebelum ini:Hemodialisis waktu malam mungkin menawarkan nilai terbaik untuk kesihatan hasil

Artikel seterusnya:Berat dari buah pinggang yang disumbangkan ialah kejayaan transplantasi jangka panjang

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat