WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Hemodialisis waktu malam mungkin menawarkan nilai terbaik untuk kesihatan hasil

2018-01-11 00:03

Hemodialisis waktu malam mungkin menawarkan nilai terbaik untuk kesihatan hasilDalam abad ke-20, hemodialisis bagi pesakit buah pinggang perlu menjadi salah satu daripada penemuan terbesar dalam bidang perubatan. Walau bagaimanapun, sesetengah pakar penjagaan kesihatan akan mempersoalkan keberkesanan rawatan tersebut kerana hasil tidak mencukupi, termasuk kadar kematian yang melonjak, dan berasal dari dialyzed 3to4.5 jam satu sesi, tiga kali seminggu.

Selama 30 tahun yang lalu, KT/V telah diterima sebagai tujuan utama standard bagi mengukur kecukupan dialisis penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit telah menerima. Walau bagaimanapun, Terdapat lain-lain penanda penting yang menentukan dialisis yang mencukupi serta cecair, baki fosfat dan penyingkiran molekul pertengahan (molekul tidak cukup kecil untuk dialyzed off). Oleh yang demikian, hemodialisis adalah terhad dalam skop berkesan merawat semua penanda ini. Oleh itu, penyelidik secara aktif akan menguji strategi baru untuk cuba memperbaiki buah pinggang kronik (CKD) penyakit hasil pesakit dialisis.

Dua strategi ini yang rapat dianggap, pendek dan panjang waktu malam harian dialisis, mencerminkan kesulitan dalam pengambilan pesakit untuk mereka. Penyelidik melaporkan kadar yang lebih tinggi dalam darah komplikasi berkaitan dengan capaian, beban kewangan yang tinggi dan masalah logistik. Walau bagaimanapun, penetapan ini telah dikaitkan dengan hasil daripada kecemerlangan prestasi yang boleh mengatasi batasan budi, dan potensi untuk meningkatkan hasil hemodialisis yang konvensional.

Walaupun kajian ini berterusan, ia amat disyorkan bahawa strategi-strategi alternatif ini akan dibincangkan dengan pasukan penjagaan kesihatan anda, dan boleh dipertimbangkan sebagai pilihan untuk dimasukkan ke dalam pelan rawatan anda.

Sebelum ini:Pesakit buah pinggang Dapatkan bantuan juruteknik penjagaan pesakit mereka semasa dialisis

Artikel seterusnya:Rawatan Dialisis Terbaik Untuk Pesakit Penyakit Ginjal Kronik

Tag: Dialisis Hemodialisis Pesakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat