WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Pesakit buah pinggang Dapatkan bantuan juruteknik penjagaan pesakit mereka semasa dialisis

2018-01-11 00:00

Pesakit buah pinggang Dapatkan bantuan juruteknik penjagaan pesakit mereka semasa dialisisBagaimana pesakit buah pinggang boleh mendapatkan mereka pesakit penjagaan juruteknik (PCT) perhatian semasa dialisis

Rawatan dialisis memerlukan model berasaskan pasukan di mana bukan sahaja seorang doktor melayani pesakit, tetapi juga jururawat, juruteknik penjagaan pesakit (PCT), pekerja sosial, dan kakitangan kesihatan dietitians. Jadi, bukan sahaja membina hubungan yang baik dengan doktor anda, ia adalah penting untuk membina hubungan yang sama kuat dengan PCT anda bagi memastikan kejayaan dialisis jangka panjang.

PCTs anda adalah orang yang sangat popular! Dengan sedikit Medicare dolar datang lebih pesakit dialisis setiap anjakan dan peratus yang kecil kepada nisbah pesakit. Malah, Center for Medicare dan Medicaid Perkhidmatan (CMS) mengawal nisbah ini, dan beberapa negeri berkata satu PCT diperlukan untuk pesakit-pesakitdialisis setiap empat. Itulah sebabnya mengapa buah pinggang hospital di china ditemuduga beberapa PCTs untuk datang dengan beberapa cara yang betul danyang salah bahawa pesakit-pesakit dialisis mendapat perhatian mereka.

Kanan: Sedar

Seorang veteran PCT memberitahu buah pinggang hospital di china iaitu cara terbaik untuk pesakit dialisis untuk mendapatkan perhatian PCT yang sedar tentangapa yang beliau lakukan pada masa itu. Beliau berkata, "jika saya membantu pesakit lain atau muncul untuk menjadi sibuk yang lain perlu menunggu dengan sabar, dan aku akan lebih bersedia untuk membantu mereka apabila saya selesai. Tetapi, mereka perlu memahami bahawa saya mempunyai pesakit-pesakit, dan tugas-tugas yang perlu berurusan dengan pada masa yang sama."

Salah: Pastikan tangan anda kepada diri sendiri

Anda tidak perlu mencucuk PCT di dada atau ketuk terlebih dahulu pada bahu (dan paling teruk lagi, di bahagian belakang) untuk mendapatkan perhatian mereka. Bolehkah anda bayangkan jika anda berada di tengah-tengah mengambil kira atau meletakkan pesakit dan lain paip anda bahu, semata-mata untuk menyerahkan slip kertas dengan berat kering mereka? Percaya atau tidak, ini berlaku kerap. Penyelesaian adalah untuk menunggu sehingga PCT tersebut adalah selesai bekerja dengan pesakit itu untuk memberikan anda berat kering atau menasihati disediakan juruteknik/jururawat. Walau bagaimanapun, dengan cara tidak harus PCT itu boleh diganggu semasa beliau bekerja dengan pesakit lain.

Salah: Menyalahgunakan butang panggilan

Penggunaan butang panggilan adalah seperti paku papan kapur kerana ia seringdisalahgunakan. Menggunakannya apabila ia adalah sesuatu yang urgent. Permintaan yang PCT tersebut boleh memenuhi pada masa ini secara semula jadi datang sebelum kamu. Nada butang panggilan atau menjerit nama mereka untuk membuang sampah atau menjemput anda sesuatu yang anda mungkin telah menurun di tingkat akan mungkin membantu anda untuk maklum balas, "Aku akan sana." Yang dalam PCT bercakap bermakna, "Saya akan sana kira-kira setengah jam untuk buang sampah anda." Dalam erti kata lain panggil PCT tersebut bagi situasi mendesak kecuali jika mereka tidak melakukan pekerjaan mereka dan hanya berjalan sekitar klinik tanpa tujuan.

Kanan: Akan sopan

Ia mungkin mengejutkan anda mendengar bahawa ramai pesakit tidak mengatakan "Sila" atau "Terima kasih." Yang sopan akan membantu anda untuk setiap perkara yang munasabah yang dikehendaki secepat mungkin. PCT lain memberitahubuah pinggang hospital di china, "Saya menganggap orang ingin dilayan denganpenuh hormat, dan begitu saya. Ia adalah semua tentang bagaimana anda bertanya. "Sila', 'terima kasih' dan 'boleh saya' akan mendapatkan anda segala yang anda mahu, seperti juga dengan mana-mana dalam kehidupan." Beliau mengakui bahawa apabila pesakit-pesakit dialisis sopan, dia sentiasa mengakui mereka dan membenarkan mereka tahu dia akan membantu mereka sebaik dia mampu.

Salah: Bilik mandi penceroboh

Duduk di satu tempat boleh menjadi tidak selesa, dan anda mungkin mahu untuk meregangkan kaki anda dengan berdiri dan berjalan, jadi anda meminta untuk pergi ke bilik mandi. Pertama, ini mungkin menghalang seseorang yang benar-benar memerlukan untuk menggunakan tandas, yang boleh mewujudkan masalahyang tidak disengajakan bagi ekonomi anda, tetapi Masalahnya lebih segera perlu berlepas anda, dan meletakkan anda di dalam rawatan berjadual anda. Sudah tentu pergi ke bilik adalah apa-apa jika anda perlu, tetapi akan menghormati kerjayang mereka telah lakukan dan tidak tidak perlu menambah kepadanya.

Dengan hanya serendah satu PCT pesakit setiap empat untuk melayani setiap penggera, meletakkan dan mengambil kira pesakit, dan melayani permintaan khas mereka semasa rawatan anda dalam minat anda untuk mengetahui cara yang betul dan yang salah untuk mendapatkan perhatian PCT anda. Mudah-mudahan, iniakan membantu anda membina hubungan yang lebih positif dan berpanjangan dengan ekonomi anda dan meningkatkan kejayaan anda pada dialisis.

Sebelum ini:Kini kadar Survival pesakit-pesakit dialisis jauh semakin baik?

Artikel seterusnya:Hemodialisis waktu malam mungkin menawarkan nilai terbaik untuk kesihatan hasil

Tag: Dialisis pesakit penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej: