WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Kini kadar Survival pesakit-pesakit dialisis jauh semakin baik?

2018-01-10 23:57

Kini kadar Survival pesakit-pesakit dialisis jauh semakin baik?Kemaskini: Satu laporan baru mencadangkan bahawa walaupun terdapat sejumlah individu yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik semakin meningkat kadar kegagalan buah pinggang semakin merosot serta kematian berkaitan peristiwa dalam pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang. Dilaporkan oleh Health.com, penyelidikan baru daripada di Amerika Syarikat ginjal Data sistem (USRDS) mencadangkan bahawa lebih daripada 637,000 pesakit kegagalan buah pinggang yang menjalani dialisis atau telah menerima pemindahan buah pinggang "raya lebih baik dan hidup lagi."

ASAL: Anda harus reassured tentang kesihatan anda sebagai seseorang dengan akhir peringkat buah pinggang penyakit (ESRD). Kajian menyatakan bahawa kadar survival dialisis "jauh" telah meningkat lebih dua dekad, walaupun peningkatan comorbidities (dua atau lebih keadaan perubatan yang wujud bersama-sama atau penyakit). Perbezaan dalam ikhtiar hidup adalah hasil daripada memajukan teknologi, rujukan awal, lebih baik pengurusan comorbid penyakit, dan mengelakkan jangkitan. Meskipun kemajuan perubatan mempunyai impak positif kadar kematian penduduk dialisis, pendidikan diri dan penglibatan telah juga menyumbang kepada peningkatan jangka hayat.

Kadar kematian dialisis Peritoneal (PD), khususnya, telah jatuh lebih cepat berbanding dengan hemodialisis berikutan peningkatan besar dalam penghantaran PD, keberkesanan dan Keselamatan. Secara khusus, survival lima tahun terakhir PD telah meningkat sebanyak 7.5% selama beberapa dekad, dan sekarang HD dan PD seiras 33.5% dan 33.9%, masing-masing

Beberapa kajian baru menunjukkan bahawa PD telah dikaitkan dengan kelangsungan hidup yang lebih baik pada tahun-tahun 1-2 yang pertama dialisis sedangkan HD dikaitkan dengan kelangsungan hidup yang lebih baik selepas itu. Kerana perbezaan dalam survival awal dan akhir, sesetengah telah mencadangkan menggunakan pendekatan "dwi-modaliti" atau "integratif-care" dengan permulaan PD, diikuti dengan pemindahan tepat pada masanya untuk HD. Walaupun beberapa kajian mencadangkan bahawa bermula PD pesakit mungkin bermanfaat, menyokong data daripada menjadikan ia mustahil untuk menawarkan cadangan yang konkrit mengenai "dwi-modaliti."

Jangka hayat anda jumlah sebagai seorang individu dengan ESRD dialisis bertambah baik dengan ketara sepanjang dua dekad. KidneyBuzz.com, umur, jantina, etnik, bangsa, indeks jisim badan, latar-belakang pendidikan, Literasi Kesihatan, dan syarat-syarat comorbid yang khusus pembolehubah yang mempengaruhi hasil rawatan HD atau PD Nota. Memilih jenis rawatan dialisis untuk anda betul-betul akan mempunyai impak yang besar bukan sahaja pada hasil berkaitan Kesihatan, tetapi juga pada kualiti hidup anda. Bebas dari sifat-sifat peribadi dan keutamaan, kualiti penjagaan am akan menjejaskan hasil dialisis. Oleh itu pendidikan diri mengenai ESRD, serta bekerja bersama-sama dengan pasukan penjagaan kesihatan anda untuk mempertimbangkan kesan daripada sifat-sifat peribadi dan keutamaan sosial untuk menentukan pilihan rawatan yang terbaik untuk anda, anda benar-benar merupakan kunci anda untuk membawa untuk melanjutkan dan kehidupan yang lebih baik.

Sebelum ini:Dialisis pesakit boleh bermain dalam memastikan Penjagaan berkualiti tinggi

Artikel seterusnya:Pesakit buah pinggang Dapatkan bantuan juruteknik penjagaan pesakit mereka semasa dialisis

Tag: Dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat