WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Dialisis pesakit boleh bermain dalam memastikan Penjagaan berkualiti tinggi

2018-01-10 23:54

Dialisis pesakit boleh bermain dalam memastikan Penjagaan berkualiti tinggiPeranan yang boleh dimainkan oleh pesakit dialisis dalam memastikan Penjagaan berkualiti tinggi

Pernahkah anda berasa, "jururawat saya adalah tidak bertindak balas dan aku merasa seperti saya kesejahteraan adalah perkara yang terakhir di fikiran beliau; Ia adalah semua tentang keuntungan." Atau Pernahkah anda terfikir, "Bila-bila masa saya membawa satu isu kepada perhatian jururawat saya beliau sentiasa seolah-olah sedar dan tidak dapat menyelesaikan masalah saya." Ada juga menyarankan bahawa, "jururawat saya mendengar masalah saya dan saya tidak pernah benar-benar memahami arahan-arahan beliau kerana beliau tidak jelas." Well, ur tidak semata-mata! Soalan-soalan ini telah diadaptasi daripada pelbagai forum diskusi Facebook dialisis dan berasal dari orang sebenar yang menderita sama idealistik. Percaya atau tidak, jururawat akan lynchpin yang menghubungkan segala aspek penjagaan kesihatan pesakit-pesakit dialisis. Sesetengah orang adalah tidak jelas tentang betapa pentingnya untuk memupuk hubungan yang berkualiti dengan mereka jururawat dialisis, bila sebenarnya, beliau adalah salah satu golongan terpenting untuk menyampaikan isu-isu harian yang timbul semasa rawatan sama ada di pusat, rumah hemodialisis atau Dialisis peritoneal. Masalahnya ialah bahawa jika anda diperuntukkan kepada seorang jururawat yang tidak berfungsi dengan berkesan, anda boleh mengalami kemunduran dalam rawatan atau kejadian yang boleh mengancam kehidupan anda sangat.

Jika anda perhatikan bahawa jururawat anda mempunyai masa yang kurang untuk benar-benar mendengar kebimbangan anda, mempunyai sikap yang lackadaisical dalam menangani cabaran-cabaran yang anda membawa ke perhatian / atau keengganan untuk menangani keperluan perubatan anda dengan betul, anda mungkin mahu untuk menyerlahkan ini dalam sebuah Penilaian penjagaan kualiti, membincangkan isu dengan jururawat anda secara langsung dan/atau bercakap dengan Nephrologist anda. Jika tiada langkah-langkah ini tidak berkesan, hosptail buah pinggang di china menggalakkan anda untuk meminta satu lagi jururawatdengan serta-merta kerana ia adalah yang penting.

Dialisis adalah tidak seperti kebanyakan bidang kejururawatan di mana anda melihat jururawat tidak kerap. Biasanya, pesakit-pesakit dialisis yang melihat jururawat mereka lebih kerap daripada masyarakat umum. Sebagai orang yang mengalami dialisis, anda perlu menerima dan berkeras untuk kualiti tertinggi penjagaan kerana jururawat anda mesti bersedia sepanjang masa untuk bertindak secara profesional. Ada ada soalan bahawa komunikasi terbuka yang baik dengan jururawat utama anda menghadkan tekanan anda dan akhirnya meningkatkan hasil kesihatan anda.

Seorang jururawat yang baik memiliki kemahiran komunikasi peribadi yang cemerlang. Mereka perlu membuat susulan mengenai isu-isu Syarikat anda mempunyai dan memastikan bahawa kebimbangan anda mencapai hak ahli-ahli pasukan penjagaan kesihatan anda mampu menyelesaikan masalah. Anda perlu melihat kepada jururawat anda untuk sokongan dan beliau sepatutnya dapat menjangka keperluan perubatan anda. Seorang jururawat dialisis juga harus mampu untuk berdepan dengan isu-isu yang berkala mengenai kesakitan dan penderitaan dan harus mampu menyatakan empati dan belas kasihan serta memberi keselesaan.

Ianya penting bagi jururawat anda untuk mempunyai kepekaan yang tinggi kepada perincian. Satu kesilapan dalam meletakkan anda pada mesin dialisis atau memberikan anda ubat-ubatan, atau menilai makmal anda boleh menjadi sangat mahal jadi jururawat tidak sekiranya langkau langkah-langkah atau membuat kesilapan cuai. Dari membaca keputusan makmal anda dengan betul untuk mengingati nuansa kes tertentu anda, terdapat apa-apa yang perlu ditinggalkan untuk kejururawatan kerana perhatian yang terperinci secara literal boleh menjadi perbezaan antara kamu hidup atau mati. Ketika ini tidak boleh overemphasized.

Sama ada ia adalah perubahan jadual anda, berbincang dengan keluarga anda, melegakan kebimbangan anda, berurusan dengan seorang doktor, atau mengurus kakitangan kemudahan, jururawat perlu mempunyai kemahiran penyelesaian masalah yang baik. Kreativiti dalam menyelesaikan pelbagai masalah adalah sifat yang jururawat anda mesti ada, dan mungkin perlu bersedia untuk bertindak balas dengan cepat terhadap kecemasan dan lain-lain situasi yang tidak dapat dielakkan akan timbul.

Hubungan yang baik antara anda dan jururawat dialisis anda adalah salah satu yang terdiri daripada saling menghormati. Meletakkan sempadan peribadi anda dan berasa bebas untuk secara terbuka membincangkan kebimbangan dengan jururawat anda. Beliau perlu kekal berkecuali pada setiap masa dan peka keperluan kerahsiaan. Tetapi di atas segala-galanya, jururawat anda harus menghormati keputusan yang anda buat untuk diri sendiri dan kira-kira badan anda. Jadi masa yang akan datang, anda mempunyai peluang untuk menilai jururawat anda, memberikan sedikit masa dan fikir berhati-hati tentang hal itu kerana maklum balas yang anda berikan dapat meningkatkan rawatan dialisis yang anda dan pesakit-pesakitdialisis yang lain akan menerima.

Sebelum ini:Dialisis peritoneal akan risiko yang lebih tinggi daripada batuk daripada hemodialisis

Artikel seterusnya:Kini kadar Survival pesakit-pesakit dialisis jauh semakin baik?

Tag: pesakit dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat