WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Bagaimana penyakit buah pinggang yang kronik pesakit dialisis boleh mengelakkan biasa yang berbahaya

2018-01-10 01:07

Bagaimana penyakit buah pinggang yang kronik pesakit dialisis boleh mengelakkan biasa yang berbahayaCarta kematian dan bagaimana kronik pesakit penyakit buah pinggang dialisis boleh mengelakkan liang berbahaya yang biasa

"Hari lain 'di pejabat' (pusat dialisis). Adakah anda pernah berasa seperti hidup anda adalah terlalu banyak rutin, dan apa yang boleh dilakukan tentang hal itu? Saya telah dianggap ponteng beberapa rawatan,"menulis sebuah Hospital buah pinggang di China penonton.

Ramai orang yang menjalankan dialisis mengalami liang kesusahan, demoralization dan kemurungan dari apa yang mereka anggap dapat bercuti rutin rawatan dialisis. Orang-orang yang menjalankan dialisis di Pusat perlu pergi ke rawatan yang selalunya panjang, ditarik masuk, membosankan dan kadangkala menyakitkan; tiga hari seminggu tiap-tiap-satu minggu daripada kehidupan mereka. Walaupunrumah hemodialisis dan Peritoneal Dialisis pesakit mesti menjalankan rawatan secara konsisten yang sering tidak diingini. Dalam pelbagai cara hidup boleh menjadi duniawi dan membosankan bagi sesetengah pihak yang menjalankan dialisis.

Pernahkah anda terfikir tentang ponteng satu atau lebih daripada rawatan anda? Well, DaVita penjagaan kesihatan rakan Inc. telah mengeluarkan Carta yang bagus yang menggariskan mengapa ini akan menjadi satu idea yang sangat buruk. Menurut Pertubuhan dialisis yang besar hanya hilang 2 rawatan setahun meningkatkan risiko kematian sebanyak 2.3%. Bagaimana pula hilang 4 rawatan dalam satu tahun? Risiko kematian anda melompat kepada 4.7%. Apakah yang lebih banyak,ia hanya menjadi lebih teruk dengan sesi dialisis lebih banyak yang anda terlepas: 6 setahun = 7.0%, 8 setahun = 9.3%, 10 setahun = 11.7%, 12 setahun = 14.0%, 14 setahun = 16.4%, 16 setahun = 18.6%, 18 setahun = 21.0%, 20 setahun = 23.4%, 22 setahun = 25.6% - melebihi 1/4 , dan 24 setahun = 28% lebuhrayanya.

Oleh itu, anda mungkin dapati tip-tip berikut berguna untuk menambah rasa itu, keseronokan, dan keseronokan hidup harian anda yang anda mungkin akan hilang tanpa melangkau mana-mana rawatan anda. Sebagai contoh, pertimbangkan berjabat rutin pagi anda. Bukan mengikuti bangun rutin yang sama setiap hari, Adakah ia berbeza kadang-kadang. Cuba untuk bangun awal sepuluh minit dan bersarapan di luar, matikan TV dan meletakkan muzik, atau hanya memandu cara yang berbeza untuk dialisis. Anda mungkin terkejut, hanya memulakan hari anda berbeza akan memberikan anda seronok.

Memberi potongan rambut yang baru mencuba, atau pergi keluar dan membeli kain dengan rakan-rakan kadang-kadang. Kadang-kadang pesakit penyakit buah pinggang kronik perlukan "nafas segar" dan sesuatu yang baru dalam kehidupanmereka untuk meningkatkan keyakinan, harga diri dan menyediakan mereka dengan seluruh perasaan "baik".

Cuba untuk melakukan sesuatu yang tidak disangka-sangka NICE untuk rakan atau asing yang lengkap. Membayar seseorang kopi. Menghantar bunga anda isteri atau suami tanpa sebab. Meninggalkan nota terima kasih. Satu perbuatan rawakkebaikan akan memberikan anda "pick-me-up," kegembiraan, dan sedikit keseronokan untuk boot!

Adakah anda cuba menyediakan hospital buah pinggang yang baru dalam resipi makanan kesan china? Memasak boleh menghidupkan semula tekanan tetapi memasak sesuatu yang anda pernah cuba sebelum juga boleh mendapatkan jus anda kreatif mengalir dan menyeronokkan dan daripada norma. Mencubanya!

Sebelum ini:AV Fistula menyebabkan pesakit dialisis kepada kehilangan jari atau tangan

Artikel seterusnya:Perubahan Diet buah pinggang untuk pesakit dialisis

Tag: Dialisis Pesakit penyakit ginjal kronik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat