WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

AV Fistula menyebabkan pesakit dialisis kepada kehilangan jari atau tangan

2018-01-10 01:02

AV Fistula menyebabkan pesakit dialisis kepada kehilangan jari atau tanganHalangan dalam AV Fistula boleh menyebabkan pesakit dialisis kepada kehilangan jari atau tangan yang walaupun

Pesakit hemodialisis mengalami keadaan yang serius yang dipanggil "Ischemic tangan," yang bukan sahaja menyebabkan kesakitan yang ketara dan ketidakselesaan, tetapi juga boleh menyebabkan nekrosis (tisu mati) dan Kenichi jari, atau bahkan seluruh tangan. Kajian terbaru telah menunjukkan bahawa dalam mencuri darah dari arteri itu tinggi-rintangan rendah-rintangan arteriovenous akses (aliran songsang), dan luka-luka stenotic memimpin tangan ischemia. Dalam kes-kes lain kalsifikasi vaskular yang umum dan kencing manis adalah punca.

Pesakit boleh mengenalpasti sindrom ini dengan memerhatikan jari-jari yang sejuk dengan perubahan warna yang pucat atau biru-ungu. Denyutan Radial selalunya adalah palpable sahaja Bilakah fistula (AV) yang arteriovenous telah telah dimampatkan secara manual. Walau bagaimanapun, jumlah denyut jejarian mungkin normal pada palpation, namun Sindrom mungkin masih wujud. Ia adalah untuk sebab ini bahawa pemeriksaan nadi adalah berguna tetapi tidak muktamad.

Rawatan harus bermula dengan sejarah yang terperinci dan pemeriksaan fizikal untuk membantu mengenepikan sebab-sebab lain sakit tangan. Arteriogram yang lengkap untuk menilai edaran hujung itu adalah penting. Pilihan rawatan dan prosedur untuk memohon hendaklah berasaskan kepada penilaian ini.

Pengurangan bekalan darah ke tangan disebabkan oleh halangan pembuluh darah (tangan ischemia), mempunyai sebab-sebab yang pelbagai. Pendekatan terapimesti individu berdasarkan penilaian yang menyeluruh. Penilaian ini hendaklah termasuk pengimejan yang lengkap daripada edaran arteri di hujung. Keputusan modaliti, pembedahan atau percutaneous (berkaitan prosedur perubatan yang mana akses ke tisu dalaman dilakukan melalui tusukan jarum kulit), dan jenis prosedur yang dilakukan perlu dinilai dan disyorkan oleh anda termasuk pasukan penjagaan kesihatan anda pakar bedah. buah pinggang hospital di china menunjukkanbahawa matlamat utama rawatan anda harus pemeliharaan jari-jari dan tangan anda, dan untuk mencapai bahawa tanpa mengorbankan akses, itulah talian hayatanda.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang kronik - pesakit-pesakit dialisis AV Fistulas berbahaya

Artikel seterusnya:Bagaimana penyakit buah pinggang yang kronik pesakit dialisis boleh mengelakkan biasa yang berbahaya

Tag: menyebabkan AV Fistula pesakit-pesakit dialisis jari tangan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat