WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Penyakit buah pinggang kronik - pesakit-pesakit dialisis AV Fistulas berbahaya

2018-01-10 00:55

Penyakit buah pinggang kronik - pesakit-pesakit dialisis AV Fistulas berbahayaAdakah ketulan & lebam pada penyakit buah pinggang kronik - pesakit-pesakit dialisis AV Fistulas berbahaya atau pun maut?

Pemapar buah pinggang hospital di china melalui e-mel dan menyatakan, "saya menjalankan hemodialisis dan saya telah menderita dengan lebam dan ketulan pada Fistula AV saya. Mereka akan jadi unappealing. Saya perlu peduli tentang bonjolan dan ketulan ini dan Adakah ada cara untuk menghilangkan daripada mereka?"

Ini adalah satu soalan yang sangat baik yang komuniti penyakit buah pinggang kronik dan dialisis, tetapi ada sedikit maklumat yang ada untuk memberikan jawapan yang lurus ke hadapan. Apa yang pesakit penyakit buah pinggang kronik yangmenjalankan hemodialisis perlu tahu adalah bahawa ketulan, lebam, Humps atau Welts yang besar ini dipanggil Pseudoaneurysms yang dibangunkan daripada kayu jarum berulang-ulang yang diperlukan untuk melakukan hemodialisis. Pada dasarnya, batang jarum berulang-ulang dalam AV Fistula boleh menyebabkan darah ke bocor dari lubang kecil di pesakit dialisis AV Fistula ke dalam tisu, dan ini mewujudkan "poket terkandung darah yang membuatkan bahagian muncul tidak berseri berbanding fistula," menurut vaskular Pakar-pakar Central Florida Inc.

Walaupun Pseudoaneurysms ini mungkin muncul "hodoh-Cari", atau menghidupkan unappealing, yang lebam pada tangan atau kaki pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik tidak semestinya perubatan berkenaan kecuali jika mereka menjadi sakit, menjejaskan rawatan dialisis, menyebabkan teruk kerengsaan yang overlying kulit, atau mendedahkan mana-mana kehidupan lain yang mengubah tanda-tanda. Lebih khusus lagi, pesakit-pesakit dialisis boleh mempertimbangkan melihat Nephrologists mereka jika Pseudoaneurysm yang lebih daripada dua kalibesar seperti rasuah, sukar untuk mendapatkan pendarahan berhenti selepas rawatan, atau lokasi pesakit bleeds kadang-kadang dengan sendirinya walaupun mereka tidak menjalankan rawatan hemodialisis mereka. Semua gejala-gejala ini, secara individu atau bersama-sama, mungkin tanda-tanda Fistula tersumbat, kaunseling pesakit, jangkitan atau lebih teruk, dan jika kiri tidak dirawat boleh menyebabkan Fistula AV yang gagal, pecah atau pun menjadi maut.

Ramai Dialisis pesakit, terutama wanita, memilih untuk menjalankan dialisis Peritoneal berbanding hemodialisis supaya ia boleh mengelakkan Pseudoaneurysms dan berasa selesa memakai lengan pendek atau pakaian baju. Sering kali, Walau bagaimanapun, ia adalah lebih banyak komplikasi sedar diri, dan pesakit-pesakit dialisis diri mereka percaya bahawa ketulan yang lebih ketara daripada apa yang mereka sebenarnya adalah. "That's lengan baju Apakah," kata Greg Collette (pesakit dialisis dan penulis di D besar dan saya). Selain memakai baju lengan panjang untuk menyembunyikan seseorang AV Fistula Humps, pesakit penyakit buah pinggang kronik yang kelakuan hemodialisis boleh membantu mengurangkan risiko Pseudoaneurysms oleh berputar tapak melekat jarum yang Apakah fistula yang dicapai yang boleh mengakibatkan trauma Kurang untuk AV Fistula.

Rakan-rakan, untuk meletakkan barang-barang ke dalam sedikit perspektif, sebagai pesakit hemodialisis, pastikan anda melibatkan diri anda lebih banyak dengankesihatan anda Fistula AV dan bukannya rupa fizikal. Anda sepatutnya boleh menentukan Kesihatan umum anda Fistula AV dengan perlahan-lahan menekan di atasnya tanpa sebarang kesakitan semasa rasa keseronokan yang kukuh (buzz ataupulsation).

Sebahagian daripada para penonton kami berkata, "Saya menunjukkan kepada saya sebagai lencana Kehormat." Adakah anda mempunyai Pseudoaneurysms? Apa yang harus anda lakukan untuk menyembunyikannya, atau Adakah anda tidak risau untuk menyembunyikan mereka? Sertai perbincangan dengan lebih 16,000 rakan-rakan lain dalam lingkungan masyarakat penyakit buah pinggang kronik buah pinggang di hospital di china Facebook Fan page. Suara anda adalah penting dan kita akan menunggu untuk mendengar pendapat anda. Untuk Tempahan Azharina dan maklumat tentang bagaimana mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik dan kencing manis lebih baik boleh mengurus dan memperbaiki kehidupan mereka lawati buah pinggang hospital di china setiap hari.

Sebelum ini:Mencegah dialisis lengan Fistula digunakan apabila tidak sedarkan diri atau tidur

Artikel seterusnya:AV Fistula menyebabkan pesakit dialisis kepada kehilangan jari atau tangan

Tag: Dialysis ginjal kronik Fistulas penyakit

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat