WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Mencegah dialisis lengan Fistula digunakan apabila tidak sedarkan diri atau tidur

2018-01-10 22:18

Mencegah dialisis lengan Fistula digunakan apabila tidak sedarkan diri atau tidurBagaimana anda boleh mengelakkan lengan Fistula anda daripada digunakan apabila tidak sedarkan diri atau tidur?

Apabila pesakit-pesakit dialisis yang dihadiri untuk, untuk contoh melawat hospital untuk kecemasan atau pemeriksaan, jururawat mungkin cuba jarum bekerja (menarik darah, IV, suntikan, dll), dan mengambil darah pada lengan fistula anda. Apabila anda bangun, anda mungkin boleh mencuba menghalang, tetapi siapa tahu jika lengan fistula digunakan semasa anda masih tidak sedar disebabkan oleh satu Anestetik atau semasa tidur.

Masalahnya ialah bahawa sistem untuk mengenal pasti anggota badan yang tidak boleh digunakan untuk rawatan perubatan adalah cacat. Ini adalah kerana tanda-tanda amaran adalah sering tidak berkesan, komunikasi boleh menjatuhkan antara penyedia penjagaan kesihatan, pesakit pada masa-masa tidak mampu bercakap untuk diri mereka sendiri, sesetengah pakar kesihatan akan peka dengan gelang tangan yang pelbagai dan kadang-kadang mungkin ada yang defisit pengetahuan pihak profesional penjagaan kesihatan yang baru - ini boleh menjadi benar terutamanya semasa dalam keadaan kecemasan.

Cuffs hanya yang satu perlu memakai lengan fistula mereka adalah "Cuffs Perancis," tidak seorang pemutar tekanan darah (atau jarum). Mampatan pada salur darah atau memasukkan jarum yang cuai boleh menyebabkan fistula anda kehilangankeseronokan yang dan gagal. Kadang-kadang wristband yang diletakkan pada lengan tetapi kecuali jururawat rapat kelihatan di dalamnya beliau tidak dapat memberitahu apa yang dikatakan. Walaupun ia mungkin sukar untuk percaya, jika anda tidak berhati-hati seorang jururawat mungkin mengambil tekanan darah anda atau menarik darah dari bahagian yang salah, walaupun sesuai dilabelkan dengan satu gelang perubatan. Anda mungkin irate selepas fakta tetapi kerosakan yang mungkin sudah dilakukan.

Untuk melindungi fistula anda anda perlu mempertimbangkan sama ada meminta atau menulis tanda dalam huruf besar yang mengatakan "No BP atau bauan di kiri/kanan lengan", dan meletakkannya di atas katil anda. Juga, menulis "Jangan gunakan!" berikutan petanda, atau walaupun pada pita perubatan adalah satu idea yang hebat. Selain itu, pastikan anda klik di sini untuk pesanan anda tidak BP/No Stick Fistula pelindung Wristband. Band kebangsaan diiktiraf adalah berbaloidengan pelaburan. buah pinggang hospital di china mencadangkan bahawa apabila anda dimasukkan ke hospital anda harus cuba untuk bercakap dengan Penyelaras kejururawatan anda atas lantai supaya beliau sedar fistula anda dan meminta pasukan penjagaan anda ambil perhatian.

Sebelum ini:Pesakit-pesakit dialisis tidak perlu takut untuk mandi dengan kateter

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang kronik - pesakit-pesakit dialisis AV Fistulas berbahaya

Tag: Dialisis tidur Fistula tidak sedarkan diri

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat