WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Pemindahan buah pinggang keengganan pesakit dialisis

2018-01-08 00:59

Pemindahan buah pinggang keengganan pesakit dialisisMengapa Adakah sebahagian besar daripada di Dialisis pesakit masyarakat enggan pemindahan buah pinggang?

Melebihi 500,000 orang dialisis di Amerika Syarikat, tetapi hanya kira-kira 100,000 individu memilih untuk disenaraikan pada kami buah pinggang PERMINDAHAN senarai menunggu. Oleh itu, hanya satu pertiga daripada pesakit-pesakit dialisis berada di senarai menunggu di Amerika Syarikat. Tapi mengapa?

Ramai pesakit penyakit ginjal tahap akhir (ESRD) percaya bahawa menjalani pemindahan ginjal akan menyelesaikan semua isu-isu mereka dan menyediakan mereka dengan kehidupan yang benar-benar "normal". Ini adalah tidak benar. Menjalani pemindahan ginjal yang berjaya boleh meningkatkan kualiti hidup anda, kerana anda tidak perlu menjalani jam rawatan dialisis, dan ia mengurangkan risiko anda statistik mati akibat penyakit buah pinggang. Walau bagaimanapun, pemindahan buah pinggang adalah satu prosedur pembedahan utama yang mempunyairisiko-risiko ketika dan selepas pembedahan. Risiko pembedahan termasuk jangkitan, pendarahan, dan kerosakan organ-organ sekitarnya. Ataupun kematian boleh berlaku dalam kes melampau.

Dialisis hanya menjalankan kira-kira 10% daripada kerja-kerja yang tidak satu buah pinggang berfungsi. Selain itu, dialisis diketahui menyebabkan masalah kesihatan yang lain seperti anemia, penyakit tulang, tekanan darah tinggi, penyakit jantung dan jangkitan. Namun, selepas pemindahan buah pinggang, anda akan dikehendaki untuk mengambil ubat-ubatan dan pemantauan yang kerap untuk mengurangkan kemungkinan penolakan organ; ini mesti terus untuk seluruh hidup anda. Ubat-ubatan yang boleh mempunyai kesan sampingan yang ketara dan mengganggu dan boleh menjadi sangat mahal selepas anda subsidi tiga tahun daripadaMedicare berakhir.

Walaupun anda mungkin tidak mengalami sebarang kesakitan semasa pembedahan sebenar, ia adalah sangat umum untuk mengalami kesakitan dan ketidakselesaan dengan serta-merta berikutan prosedur. Ubat tahan sakit sering diberi untuk membantu mengurangkan kesan-kesan. Sesetengah mungkin mengalami katarak visual, artritis dan kanser kulit walaupun (biasanya mudah dirawat) dengan ubat-ubatan yang ditetapkan.

Hasilnya dadah immunosuppressive badan anda mungkin hilang keupayaan untuk melawan jangkitan tertentu, sesetengah daripadanya mungkin boleh hidup mengancam. Ini adalah mengapa, ia akan menjadi kritikal untuk membuat lawatan secara kerap kepada doktor anda sebagai satu cara untuk menangkap sebarang isu awal dalam pembangunannya. Sekali lagi, post perlu pemindahan perubatan boleh menjadi sangat mahal. Meskipun di AS, Medicare akan meliputi kos ubat-ubatan anti penolakan selama tiga puluh enam (36) bulan pertama selepas pemindahan anda, kos jangka hayat boleh kewangan melumpuhkan, memaksa anda untuk mencari pekerjaan semata-mata untuk membayar anda mengambil ubat.

Walaupun selepas semua risiko yang terlibat, tidak ada cara untuk jaminan 100% bahawa buah pinggang yang tertinggi akan mengambil masa dan bahawa badananda akan menerimanya untuk jangka panjang. Oleh yang demikian, sesetengah telah memutuskan terhadap menerima derma buah pinggang untuk mengelakkan tekanan dan tekanan yang datang bersama-sama dengan ia. Hospital buah pinggang di China merujuk kepada ini sebagai "Syaitan saya tahu" mentaliti. Memang lumrah untuk pesakit pemindahan buah pinggang mengalami kebimbangan berterusan, kebanyakannya berakar umbi dalam ketakutan kehilangan fungsi buah pinggang baru tertinggi dan perlu kemudian kembali kepada dialisis atau kemurungan dan rasa bersalah daripada kehilangan pemindahan.

Walau bagaimanapun, ginjal daripada penderma hidup berfungsi, secara purata, 12 hingga 20 tahun, manakala buah pinggang penderma yang telah mati yang agak kurang, 8 hingga 12 tahun. Jika anda menerima pemindahan buah pinggang sebelum anda dikehendaki memulakan dialisis, kemudian anda akan hidup lebih lama daripada jika anda tinggal di dialisis, secara purata 10 hingga 15 tahun. Jadi, walaupun menjalani pemindahan ginjal melibatkan pembedahan besar dan memerlukan beberapa risiko, dalam perbandingan ia menawarkan kehidupan yang lebih panjang. Kebanyakan pesakit yang telah mengalami dialisis sebelum laporan pemindahan mereka mempunyai lebih banyak tenaga, kurang terhad diet, dan komplikasi ditolak dengan buah pinggang yang pemindahan daripada jika merekatelah tinggal di dialisis.

Kemajuan hari telah membuat rejections berkemungkinan daripada apa yang mereka telah pernah dahulu dan membolehkan buah pinggang untuk bertahan lebih lama. Statistik mencadangkan bahawa jangka hayat purata bagi individu yang menerima buah pinggang yang lebih lama daripada yang tidak. Hakikat bahawa menjalani pemindahan ginjal berpotensi boleh menyelamatkan hidup anda dengan ketara memulihkan fungsi buah pinggang adalah jelas sesuatu yang perlu dipertimbangkan apabila menimbangkan kebaikan dan keburukan mempunyai pemindahan. Walau bagaimanapun, Hospital buah pinggang di China mengesyorkan bahawa anda membincangkan semua aspek perkara ini benar-benar dengan pasukan penjagaan kesihatan anda, pakar-pakar dan orang-orang tersayang, untuk membuat keputusan pilihan rawatan yang terbaik bersesuaian dengan kehidupan anda.

Sebelum ini:Dialisis membenarkan kebebasan pesakit buah pinggang dalam Diet, salah faham

Artikel seterusnya:Boleh seseorang membina kehidupan lama yang baik dialisis?

Tag: Dialisis rawatan pemindahan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat