WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Makanan ringan dan guni tengah hari untuk dialisis dan pesakit dialisis pra

2018-01-04 18:54

Makanan ringan dan guni tengah hari untuk dialisis dan pesakit dialisis praPesakit-pesakit dialisis pra akan orang-orang yang mempunyai kerosakan buah pinggang dan ia bermula dari peringkat awal sangat terhad berfungsi berdasarkannilai-nilai eGFR. Walaupun mereka tidak lagi menjalani dialisis, ianya sudah amat penting untuk menonton apa yang mereka makan bagi mengurangkan beban kerja di pinggang mereka dan membantu mengekalkan fungsi buah pinggang yang lain. Garis Panduan am termasuk mengurangkan pengambilan protin dan mengawal tekanan darah untuk melambatkan kegagalan buah pinggang. Di samping itu, diet rendah natrium yang penting dan mana-mana urusan berkaitan keadaan seperti kencing manis atau penyakit jantung.

Antara makanan ringan yang anda boleh menikmati termasuk buah-buahan segar dan sayur-sayuran, kerana mereka adalah secara umumnya rendah natrium danprotein. Contoh buah-buahan dan sayur-sayuran yang boleh anda makan termasuk epal, blueberry, lobak merah, ceri, cranberries, anggur, Strawberi, lada loceng, dan salad. Selain daripada mereka, anda boleh makan roti kayu, bagel, keropok natrium yang rendah, mufin dan kuih beras, syarat bahawa makanan ini unsalted.

Orang-orang yang menjalani dialisis, di sisi lain, perlu makan makanan protein yang tinggi yang lebih banyak kerana mereka biasanya mempunyai tahap rendah albumin. Namun, pengambilan sodium, fosforus dan kalium pengambilan hendaklah disimpan ke tahap minimum. Pengambilan cecair begitu juga harus dihadkan kepada apa yang ditetapkan oleh doktor.

Beberapa makanan ringan yang besar bagi orang-orang yang menjalani dialisis termasuk buah-buahan segar dan sayur-sayuran seperti yang disebutkan sebelum ini. Lebih tinggi gula dalam makanan mungkin juga disyorkan untuk membantu dalam berat keuntungan dan meningkatkan pengambilan kalori. Apa-apa makanan ringan gula tinggi termasuk gelatin, gula dan biskut rangup biskut, wafer vanila, sherbet, dan fiqh. Snek protein tinggi termasuk ayam salad, hardboiled telur dan daging panggang daging lembu.

Jika anda ingin menyediakan makanan ringan atau guni tengah hari yang dibungkuskan, berikut adalah beberapa idea-idea besar yang anda mungkin mahu mempertimbangkan:

Anggur, epal atau liar Berry Pop Tat

Nutri-grain® jenis bar, bercampur-campur berry

1 cawan sos epal

Jus anggur atau kranberi

½ bagel digoreng kering dengan marjerin atau jem

Unsalted popcorn

Roll tortilla gandum dengan Turki yang dihiris, lada merah jalur dan salad

Tuna creamed pada muffin Bahasa Inggeris

Ayam panggang atau broiled sandwich dengan sekarang atau mayones, salad dan bawang

Gandum pita dengan sayur-sayuran campuran, panggang ayam, cahaya Caesar persalinan, bayi lobak merah dan epal

Daging lembu atau ayam strip lada loceng dengan nasi putih

12 wafer vanila

4 petak Graham keropok

½ sandwich dengan 2 auns daging dan mayones – membeli natrium yang rendah daging Kedai Kopi/Kafe

Bagi sisa makanan, simpannya di dalam peti sejuk atau beku supaya mereka masih boleh dimakan keesokan harinya. Juga, jika anda akan mengangkut mereka bersama anda ke janji temu atau kerja, pastikan anda mempunyai Pek ais untuk Simpan sejuk. Pastikan anda panaskan semula makanan ini diliputi dalam microwave,atau jika microwave tidak tersedia, sesetengah sisa makan boleh masih dinikmati sejuk, seperti ayam, ayam Belanda, daging lembu panggang, telur rebus keras atau rangup.

Sebelum ini:Kurangkan pengambilan garam anda semasa dialisis

Artikel seterusnya:Dialisis membenarkan kebebasan pesakit buah pinggang dalam Diet, salah faham

Tag: diet makanan Penyakit buah pinggang dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat