WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Kurangkan pengambilan garam anda semasa dialisis

2018-01-04 18:51

Kurangkan pengambilan garam anda semasa dialisisBelajar bagaimana untuk mengurangkan pengambilan garam anda dengan menambah rempah

Untuk kekal sihat, orang dialisis perlu mengawal aras garam, kalium, fosforus danlemak tepu dengan mengehadkan pengambilan makanan tertentu mereka. Menggunakan rempah ratus untuk Gantikan garam dalam makanan ini tidak baik untuk tekanan darah anda sahaja, tetapi juga baik untuk buah pinggang anda.

Diet yang mengandungi segar, bahan-bahan yang rasa boleh sihat untuk pesakit-pesakit dialisis, serta lazat, dengan harga yang berpatutan, mudah untuk menyediakan, dan bagus untuk seisi keluarga. Pesakit-pesakit dialisis tidak mempunyai untuk menyelesaikan bagi makanan yang membosankan atau perisian. Berikut adalah rempah atas untuk menggantikan garam dalam resipi.

Lemon zest menambah rasa meriah breadcrumbs, tender kerana ayam dan ikan kayu atau ginjal mesra sayur-sayuran seperti terung atau rentetan kacang. Juga hebat dalam cuci luka dan marinades, atau bercampur dengan rempah kering dan digunakan sebagai gosokkan makanan lautnya broiled atau dibakar.

Oregano kering meningkatkan rasa sos scampi dan menggabungkan baik dengan lemon zest. Memberikan kukus sayur-sayuran atau salad dilambung rasa segar,bersahaja dan aroma. Atau menambah kepada perisa-perisa fajita, bersama-sama dengan serbuk cili, jintan putih, cayenne dan lemon zest.

Serbuk cili rasa hebat dalam perisa daging cili atau taco. Juga cuba menambah/tisu beralkohol juga. (Kebanyakan jenama tanpa garam; semak label untuk pastikan.)

Paprika salai menambah warna yang mendalam, coklat Toping basi breadcrumb, barbeku/tisu beralkohol juga atau perasa untuk sautéing atau membakar protein seperti daging tanpa lemak, daging atau ayam atau ikan. Ia juga menambah rasa comot besar untuk marinades.

Perasa, gabungan thyme, oregano dan basil, Itali yang besar untuk menamatkan off sos seperti stroganoff atau gravies. Bekerja juga di panggang, panggang atauprotein sautéed lemon zest dengan sedikit minyak. Atau menambah kepada lemon zest, jus dan minyak zaitun untuk cuci luka atau perap. (Kebanyakan jenama tanpa garam; semak label untuk pastikan.)

Sebelum ini:Meningkatkan jangka hayat dengan lebih menyeluruh dialisis

Artikel seterusnya:Makanan ringan dan guni tengah hari untuk dialisis dan pesakit dialisis pra

Tag: Dialisis Diet penyakit buah pinggang diet makanan Pengambilan garam

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat