WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

penyakit buah pinggang pesakit meningkatkan kuasa otot kaki kekuatan semasa dialisis

2018-01-03 23:53

penyakit buah pinggang pesakit meningkatkan kuasa otot kaki kekuatan semasa dialisisProses hemodialisis mengambil masa beberapa jam dan ramai orang yang membaca atau menonton TV semasa sesi rawatan. Walau bagaimanapun, bersenam sekurang-kurangnya sebahagian dari masa semasa dialisis boleh memberikan hasil yang lebih baik.

Satu kajian mendapati bahawa bersenam semasa hemodialisis mengakibatkan lebih baik penapisan bahan buangan daripada darah. Dialisis tidak membuang sisasebagai efisien sebagai buah pinggang, dan pesakit-pesakit dialisis sering mengalami simptom uremia, termasuk kelemahan, rasa loya, ketidakseimbangan hormon dan peningkatan penyakit kardiovaskular. Oleh itu, pembersihan lebih baik dicapai melalui dialisis, kurang daripada jumlah pesakit masalah sekiranya mengalami. Dialisis pesakit biasanya mengalami keletihan dan rendah kualiti kehidupan yang berkaitan dengan penyakit mereka. Mereka mungkin tidak dapat menyertai aktiviti-aktiviti yang mereka nikmati. Senaman boleh membantu meningkatkan fungsi serta penurunan jantung, membina kekuatan dan meningkatkan kesihatan secara keseluruhan.

Peserta-peserta yang telah telah menjalani dialisis selama sekurang-kurangnya enam bulan dilaksanakan selama satu jam pada waktu pertama dua sesi dialisis tiga kali mingguan mereka. Mereka akan menjalankan kitaran pegun atau mini-stepper selama 30 minit, rehat 30 minit, kemudian menjalankan satu lagi 30 minit. Ia dilaksanakan pada kadar mereka sendiri. Peserta-peserta yang bekerja pada basikal telentang untuk 20 minit tiga kali seminggu semasa sesi dialisis mereka.

Bersenam meningkatkan peredaran yang membolehkan lebih banyak darah untuk ditapis. Ini menyebabkan pembuangan sisa lebih daripada darah. Dalam kajian ini, pesakit dengan kurang bahan buangan dalam darah mereka rasa lebih baik dan mampu berjalan lebih jauh. Senaman juga menyebabkan denyutan jantung anda untuk bangun dan otot untuk bekerja lebih keras, mengakibatkan peningkatan kekuatan otot dan Kesihatan kardiovaskular. Bahkan orang sakit dengan penyakit buah pinggang menyedari manfaat dari program senaman yang sederhana.

Kekuatan dan senaman aerobik yang dibangunkan semasa HD boleh meningkatkan kekuatan otot pernafasan, fungsi prestasi dan kualiti hidup jika dibandingkan dengan individu yang menyampaikan penyakit yang tidak dibangunkan apa-apa jenis latihan fizikal.

Sebelum ini:Adalah penggunaan Heparin dialisis yang selamat seperti dialisis tanpa Heparin?

Artikel seterusnya:Meningkatkan jangka hayat dengan lebih menyeluruh dialisis

Tag: penyakit buah pinggang kronik rawatan Dialysis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat