WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Kelemahan yang dialami dialisis

2017-12-23 22:21

Kelemahan yang dialami dialisisKebanyakan pesakit memilih dialisis pada peringkat akhir penyakit buah pinggang.Dialisis dituntut 2 - 3 kali seminggu. Ramai pesakit berasa lemah semasa atau selepas dialisis, yang menyatakan drowse, kelemahan otot dan keletihan.

Punca-punca kelemahan semasa atau selepas dialisis

Anemia ginjal

Pada peringkat akhir penyakit buah pinggang, buah pinggang anemia adalah salahsatu tanda-tanda lazim. Disebabkan oleh kemerosotan fungsi buah pinggang, ia kekurangan besi atau EPO, yang bertanggungjawab untuk anemia ginjal. Buah pinggang anemia menjadikan pesakit berasa keletihan sepanjang hari.

Tekanan darah rendah

Dialisis boleh mengalih keluar banyak air dalam badan, yang menyebabkan tekanandarah rendah, yang bertanggungjawab untuk pening dan lemah.

Ubat-ubatan tertentu

Pada peringkat akhir penyakit buah pinggang, pesakit perlu mengambil banyak ubat-ubatan untuk mengawal keadaan mereka, yang juga boleh membawa kepada kelemahan.

Had-had dalam diet

Dialisis pesakit perlu mematuhi diet yang ketat, yang akan mengehadkan pengambilan pemakanan yang banyak. Sesak tenaga menyebabkan kelemahan.

Rawatan untuk lemah di dialisis

Terapi gabungan adalah disyorkan di sini. Ia mengintegrasikan teknologi canggih dan ubat tradisional China. Melalui langkah anti keradangan, anti pembekuan, dilasi vaskular dan extracellular matriks kemusnahan, ia melegakan gejala-gejala dan meningkatkan fungsi buah pinggang, yang membantu menyingkirkan dialisis. Sehubungan dengan itu, kelemahan yang dialami dialisis boleh lega.

Sebelum ini:Kesan-kesan sampingan dalam hemodialisis

Artikel seterusnya:Kegagalan buah pinggang yang kronik dan longkang dan hemodialisis?

Tag: punca Dialysis Kelemahan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat