WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Kesan-kesan sampingan dalam hemodialisis

2017-12-19 22:19

Kesan-kesan sampingan dalam hemodialisis1. dialisis disequilibrium Sindrom:

Kadar insiden ialah 3.4% - 20%. Kesan-kesan sampingan dalam hemodialisis adalahterutamanya gejala penyakit, muntah-muntah, keresahan dan sebagainya. Pesakit-pesakit yang teruk boleh convulsive, insensible dan bahkan mati. Pesakit penyakit yang tidak serius tidak perlu mengambil rawatan. Orang-orang yang serius perlu mengambil rawatan sekaligus dengan penyelesaian kadar resapan yang tinggi, seperti mannitol, glukosa 50% atau 3% natrium klorida 10 ml atau dimasukkan ke dalam x-protein. Kadang-kadang, mereka perlu mengambil ubat pelali itu dan mendapatkan rawatan mengikut gejala-gejala. Dan lebih teruk lagi satu perlu berhenti dialisis tersebut.

2. Sindrom yang menyeluruh: ia adalah disebabkan oleh penggunaan mesin dialisisyang baru dan talian paip, rawatan untuknya terutamanya menurut Sindrom yang berbeza.

3.hypotension: ia merupakan salah satu kesan sampingan yang paling biasa dialisis,yang mana kadar insiden adalah 20% - 40%. Terdapat banyak sebab untuk menyebabkan hypotension dalam. Ia terutamanya berlaku di peringkat pertengahan dan lewat dialisis tersebut.

Hypotension dialisis yang kemudian adalah disebabkan oleh penapisan yang cepatdan inadaptation acetate yang dialysate. Rawatan: rendah seseorang Ketua dan peningkatan salah satu kaki, berhenti ultrafiltration, aliran bypower yang lebih perlahan,menghidu oksigen. Jika perlu, tambah biasa limpahan 100-200ml atau 50% glukosa20ml. Juga dimasukkan ke dalam x-protein dan memberi rawatan pesakit mengikutpunca penyakit.

4. untuk tindak balas pyrogen: biasanya tidak perlu mengambil ubat. Apabila pesakit berasa hiperpyrexia, mengurangkan suhu dialisis, mengambil penggunaan antihistamin, hormon dan febrifuge yang sesuai.

5. kegagalan jantung adalah salah satu yang paling berbahaya dan serius kesan-kesan sampingan. Rawatan boleh diambil dialisis turutan atau mengukuhkan ultrafiltration accorfing kepada gejala-gejala tersebut.

6.Arrhythmia: kadar insiden adalah kira-kira 50%. Ia adalah perkara biasa dalam rentak pramatang ventrikular. Sebab-sebab kesan sampingan dialisis adalah penyakit jantung koronari, nonfunction, pericarditis, elektrolit anemia yang teruk dan gangguan asid-asas, hyoxemia, perubatan hypotension dan sebagainya.

Rawatan: menurut sebab dan simptom, memberi rawatan setara, tetapi memberi perhatian kepada kesan pengekalan dan ketoksikan kepada pesakit.

Sebelum ini:Kitaran terapi untuk penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Kelemahan yang dialami dialisis

Tag: rawatan penyakit buah pinggang Hemodialisis rawatan dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat