WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Hemodialisis adalah satu rawatan untuk kegagalan buah pinggang

2017-12-19 21:57

Hemodialisis adalah satu rawatan untuk kegagalan buah pinggangHemodialisis adalah rawatan untuk kegagalan buah pinggang yang menggunakan sebuah mesin untuk menapis darah di luar tubuh. Pada permulaan rawatan hemodialisis, jururawat dialisis atau juruteknik yang menempatkan dua jarum ke dalam lengan anda. Setelah dilatih oleh pasukan penjagaan kesihatan, sesetengah orang lebih suka untuk memasukkan, atau masukkan ke dalam, jarum mereka sendiri. Pam padamesin hemodialisis Lukis darah anda melalui salah satu jarum ke dalam tiub, beberapa auns pada satu masa. Darah akan bergerak melalui tiub ke penapis yang dinamakan dialyzer yang. Di dalam dialyzer, darah mengalir melalui gentian yang nipis yang menapis

hemodialisis melaksanakan penyebaran, ultrafiltration dan perolakan untuk menghapuskan unsur-unsur yang toksik dan tambahan air adalah salah satu Terapi penggantian buah pinggang paling biasa, dan sesuai untuk merawat mabuk dadah atau racun.

Langkah 1

Pesakit ' salur darah ialah paip sementara urat terutamanya Pusat. Atas anggota arteri ekzos kerana membuat fistula dalaman berkali-kali. Asal fistula hemangioma ataustenosis belakang perlu operasi fistula salur darah tiruan untuk membina edaran extracorporeal hemodialisis.

Langkah 2

Badan dalaman fistula plasty urat dan arteri menjadikan darah dalam aliran arteri ke dalam urat cetek sehingga tahap hemodialisis yang memerlukan jumlah darah melalui pembedahan vaskular akses.

Langkah 3

Membuat urat dan tebuk fistula dalaman arteri dan darah output dari arteri akhir, dari darah bonggol ke mesin. Solute bergerak dari penyelesaian yang tertumpu kepada kepekatan yang rendah walaupun membran Semipermeable. Pertukaran darah dan dialyzate di dalam mesin oleh membran Semipermeable kenalan dan kepekatangradien untuk solute bersih.

Langkah 4

Darah bersih kembali ke badan pesakit walaupun urat dan dapatkan juga.

Sebelum ini:Hemoperfusion rawatan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Rawatan penjerapan imun bagi penyakit buah pinggang

Tag: kegagalan buah pinggang rawatan rawatan penyakit buah pinggang Hemodialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat