WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Hemoperfusion rawatan penyakit buah pinggang

2017-12-19 21:54

Hemoperfusion rawatan penyakit buah pinggangSemasa hemoperfusion, darah mengalir melalui satu kolum dengan sifat-sifat yangmunasabah yang bertujuan mengeluarkan bahan-bahan toksik yang tertentu dari darah pesakit. Ia terutamanya mensasarkan molekul kecil - untuk bersaiz sederhana yang cenderung untuk menjadi lebih sukar untuk membuang dengan hemodialisis konvensional. Bahan adsorbent yang paling biasa digunakan dalam hemoperfusion adalah resin dan karbon teraktif. [7] Hemoperfusion adalah satu bentuk extracorporeal rawatan kerana darah dipam melalui peranti di luar badan pesakit.

Kegunaan utama termasuk mengeluarkan dadah atau racun daripada darah di dalam situasi kecemasan, mengeluarkan bahan buangan daripada darah pesakit dengankegagalan buah pinggang, dan sebagai rawatan sokongan bagi pesakit sebelum dan selepas pemindahan hati.

Hemoperfusion adalah sejenis darah Pemurnian menarik darah pesakit daripada dalaman extracorporeal sistem, menghapuskan toksik dan metabolite melalui penjerapan di dalam mesin perfusion, wujud pembersihan darah kompleks berbeza dengandarah lain Pemurnian.

Langkah 1

Pesakit ' salur darah ialah paip sementara urat terutamanya Pusat. Atas anggota arteri ekzos kerana membuat fistula dalaman berkali-kali. Asal fistula hemangioma ataustenosis belakang perlu operasi fistula salur darah tiruan untuk membina edaran extracorporeal hemodialisis.

Langkah 2

Badan dalaman fistula plasty urat dan arteri menjadikan darah dalam aliran arteri ke dalam urat cetek sehingga tahap hemodialisis yang memerlukan jumlah darah melalui pembedahan vaskular akses.

Langkah 3

Membuat urat dan tebuk fistula dalaman arteri, dan output darah dari arteri akhir, walaupun dalam Mesin

Langkah 4

Karbon teraktif terutamanya bergantung kepada struktur sel mikro penjerapan fizikal yang tidak terpilih. Molekul yang adsorbed boleh memindahkan permukaan adsorbent dan boleh menghilangkan makro dan molekul pertengahan seperti hormon paratiroid dan RBP (Retinol mengikat protein) dan lain-lain.

Langkah 5

Aliran darah ke mesin hemodialisis selepas menjadi adsorbed dalam hemoperfusionitu. Solute bergerak dari penyelesaian yang tertumpu kepada kepekatan yang rendah walaupun membran Semipermeable. Pertukaran darah dan dialyzate di dalam mesin oleh membran Semipermeable kenalan dan kepekatan gradien untuk solute bersih.

Langkah 6

Darah doakanlah dia balik ke badan pesakit walaupun urat. Hemodialisis dan hemoperfusion, pelengkap kekuatan, boleh menghapuskan metabolite pesakit, toksik, patogen faktor menyeluruh dan menyesuaikan imbangan air dan elektrolit dan akhirnya ke tahap keseimbangan alam sekitar yang batin.

Sebelum ini:Pertukaran plasma untuk penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Hemodialisis adalah satu rawatan untuk kegagalan buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang rawatan rawatan penyakit buah pinggang Hemoperfusion

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat