WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Pertukaran plasma untuk penyakit buah pinggang

2017-12-19 21:52

Pertukaran plasma untuk penyakit buah pinggangPertukaran plasma terapeutik (TPE) adalah rawatan yang menghilangkan plasma dari darah anda. Plasma yang dikeluarkan kemudian digantikan dengan pengganti. Plasma adalah bahagian cecair darah. Ia membantu membawa sel darah dan lain-lain bahan seluruh badan anda. Dengan penyakit tertentu, plasma boleh mengandungi bahan yang tidak normal yang boleh mencetuskan gejala-gejala. TPE membantu membuang bahan ini tidak normal dan melegakan gejala-gejala. TPE juga boleh membantu anda lebih baik melawan penyakit anda. TPE ini juga dikenali sebagai plasmapheresis.

Mengapa TPE dilakukan

TPE biasanya digunakan untuk merawat darah, neurologic, dan penyakit autoimun yang tertentu. Contoh-contoh ialah:

Purpura thrombotic thromobocytopenic (TTP)

Kanak-Barré

Sesetengah jenis sklerosis berbilang

Polyradiculoneuropathy demyelinating keradangan kronik (PPPS)

Lambert-White

Myasthenia gravis

Sesetengah penyakit buah pinggang seperti Sindrom Goodpasture

Digunakan secara bersendirian, TPE tidak dapat menyembuhkan penyakit-penyakit ini. Tetapi ia mungkin membantu memperlahankan kemajuan mereka dan melegakan gejala-gejala. Apabila digunakan dengan rawatan lain, TPE boleh meningkatkan peluang anda untuk melawan penyakit.

Plasm Pertukaran adalah sejenis cara untuk menghapuskan pertengahan dan unsur-unsur makro molekul darah Pemurnian, gambar darah dari bonggol darah untuk plasma pengasing, mengasingkan unsur plasma dan sel, menghapuskan patogen plasma dan unsur-unsur yang toksik dalam plasma yang selektif dan menjadikan unsur-unsur sel darah bersih dan displacing cecair badan memerlukan makanan tambahansemula badan.

Langkah 1

Gambar darah pesakit dari bonggol darah untuk pemisah

Langkah 2

Memisahkan berat molekul yang rendah daripada unsur-unsur plasma darah sel termasuk kompleks imun dan sel globulin imun dan faktor.

Langkah 3

Membawa sel darah yang dipisahkan kembali ke badan dan berlaku walaupun unsur pemisah dengan kurang liang membran plasma.

Langkah 4

Bahan berguna dipisahkan seperti albumin, asid amino, glukosa dan elektrolit kembali ke badan

Langkah 5

Meninggalkan adik-beradik molekul besar-besaran jauh lebih daripada unsur-unsuralbumin akan timbulkan penyakit tersebut globulin imun, your faktor.

Langkah 6

Membawa kembali segar plasm dengan jumlah albumin ke tubuh pesakit.

Sebelum ini:Penjerapan imun bagi penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Hemoperfusion rawatan penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang rawatan rawatan penyakit buah pinggang Pertukaran plasma

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat